Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η αντίσταση των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ και οι επαφές Νταλάρα με την κυβέρνηση για το «κούρεμα» και η ασφυξία στα Ταμεία λόγω μη καταβολής της 6ης δόσης, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το δώρο όμηρος της δόσης"

"ΑΠΟ την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης κρέμεται η κυβέρνηση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και μισθών και συντάξεων του Δημοσίου τον Ιανουάριο. Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των Γ. Κουτρουμάνη και Φ. Σαχινίδη, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το ΙΚΑ με 400 εκατ. ευρώ πέραν της προγραμματισμένης ενίσχυσης από το Δημόσιο για το 2011, ώστε να γίνουν κανονικά οι πληρωμές για τον Δεκέμβριο. Οπως ανέφερε όμως ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων του Δημοσίου".

Η ΑΥΓΗ: "Δυστυχώς, αποτύχαμε…"

"Το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ομολογούν τώρα οι Βρυξέλλες, ενώ αρχίζει να γίνεται ορατό, έστω και από λίγο μακρύτερα, και στο Βερολίνο".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Αντ. Σαμαρά"

"Μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας με αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως επικυρώνονται από το Κοινοβούλιο, έχουν κύρος και αξιοπρέπεια".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σήκω και φύγε Γιωργάκη για να γλιτώσεις τον διασυρμό και να διασωθεί η Δημοκρατική Παράταξη που έφθασε στο 11,8%"

"«Σήκω και φύγε». Το δρόμο της εξόδου, με αποφασισμένο μπροστάρη τον Κώστα Σκανδαλίδη, δείχνουν στον Παπανδρέου ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του, στη σκιά τρομακτικών για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος δημοσκοπικές μετρήσεις που προκαλούν πανικό στο πολιτικό προσωπικό της παράταξης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπράβο, αλλά…"

"Σολομώντεια απόφαση Σαμαρά για την ασυμβίβαστη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου. Προσωρινά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο εκρηκτικός βουλευτής, που παραμένει όμως στο κόμμα".

ΕΘΝΟΣ: "Παγώνουν τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ"

"Νέα διάσταση στο θέμα των λανθασμένων επιμετρήσεων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες φουσκώνουν υπέρμετρα το τέλος ακινήτων, δίνει απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Με προσωρινή διαταγή η ΔΕΗ καλείται να μη διακόψει την παροχή ρεύματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Γενιά του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα!!!"

"Τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβριο του 1973; Το Πολυτεχνείου του ’73 ως κορυφαίο πλανητικό γεγονός!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πανάκριβο «κούρεμα» με επιτόκιο 8% και έξτρα… δώρα"

"Με απαιτήσεις για τρία ανταλλάγματα «μαμούθ», τα οποία βάζουν «ταφόπλακα» στα οφέλη που προσδοκούν, πρωτίστως, η ελληνική κυβέρνηση και, δευτερευόντως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες από το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους μας κατά 50%, προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ιδιώτες επενδυτές, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times»".

ΕΣΤΙΑ: "Η διετία της καταστροφής"

"Ο κύριος λόγος για τον οποίο διαλύθηκε η ελληνική οικονομία κατά την τελευταία διετία ήταν η εφαρμογή σοσιαλιστικής πολιτικής. Τα κόμματα της Αριστεράς και οι διάφοροι λαϊκιστές δεν έπαυσαν να κατηγορούν την Κυβέρνηση Παπανδρέου για δήθεν νεοφιλελεύθερη πολιτική, κατ΄ επιταγήν των Βρυξελλών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα. Ποιοι μένουν, ποιοί φεύγουν και πώς θα συνταξιοδοτηθούν"

"Περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στα ΒΑΕ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του εργατικού δυναμικού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης και εκκρεμότητες"

"Ευρύτατη πλειοψηφία διασφάλισε η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως «σκιές» δημιουργεί η σταθερή θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά, και χθες του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, να μην υπάρξει γραπτή δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων που τη στηρίζουν, για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην απόλυση"

"Τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου μέσα από τη μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εμπιστοσύνη με διαρροές"

"Με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έντονες επικρίσεις από κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και διαφωνίες για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο σχήμα ακόμη και από μέλη κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό, έκλεισε με ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, χθες το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβένησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεσηκωμός να καταργηθούν όλα τα χαράτσια"

"Σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική – λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εδώ φρενοκομείο!"

"Με απέραντο φρενοκομείο μοιάζει η Ελλάδα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Χθες, λιμενικοί απείλησαν να συλλάβουν υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φορολογική ανισότητα με μεγάλα θύματα τους μισθωτούς, αυξάνεται συνεχώς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ακροδεξιό μπουρλότο"

"«Πλυντήριο» για τον ΛΑΟΣ η συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Τριγμούς σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ φέρνουν οι νοσταλγοί του Μεταξά".

Metro: "Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα"

"Ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, η οποία καλείται στο αμέσως επόμενο διάστημα να «τρέξει» μαραθώνιο σε ρυθμούς… σπριντ".

City Press: "Τεστ αντοχής για την Ευρωζώνη"

"Κλιμακώνονται οι επιθέσεις αγορών, κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Εξαιρετικά υψηλά τα spreads σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Απόλυτη πειθαρχία και ομόλογα σταθερότητας"

"Η αλλαγή των συνθηκών προκειμένου να εμπεδωθεί η πλήρης δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία όχι μόνο για να ξεπεράσει η ευρωζώνη τη συστηματική κρίση την οποία αντιμετωπίζει, αλλά και για να «προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία για το haircut"

"Συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται σήμερα στη Φραγκφούρτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών και τον επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα. Αντικείμενο της συνάντησης να καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση για το haircut, που θα κατατεθεί στην τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τι παζαρεύει ο Νταλάρα για το κούρεμα των ομολόγων"

"Σύγκλιση απόψεων και συντονισμός ενεργειών σε πολιτικό επίπεδο αναζητείται κατ΄αρχάς μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και IIF για την οριστικοποίηση των όρων εφαρμογής του κουρέματος κατά 50% των ελληνικών ομολόγων. Χθες, ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα, σε ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπυργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "255 ψήφοι εμπιστοσύνης στην προοπτική του ευρώ"

"Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου έδωσε, χθες, η Βουλή, με 255 θετικές ψήφους, έναντι 38 αρνητικών και 7 απόντων. Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας χθες την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής νέα έκκληση στους πολιτικής αρχηγούς, να δεσμευτούν ρητώς για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αντληθεί η έκτη δόση".