Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

 

Οι έλεγχοι της τρόικας, η επιστολή Μέρκελ-Σαρκοζί προς τον Χέρμαν βαν Ρομπάι και οι κυβερνητικές συσκέψεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ηρθε και ψάχνει 4 τρύπες η τρόικα"

"Ασφυκτικές είναι οι προθεσμίες πριν τεθεί σε αμφισβήτηση η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξετινάζουν από σήμερα τα κιτάπια των υπουργείων, για να εντοπίσουν πού μπλοκάρουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και γιατί διογκώνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Στο στόχαστρο των ελεγκτών βρίσκονται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι «τρύπες» του προϋπολογισμού, το ενιαίο μισθολόγιο, η φοροδιαφυγή αλλά και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις φορέων".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χάος στο Δημόσιο!.."

"Εικόνες χάους, που παραπέμπουν ευθέως σε τριτοκοσμικές χώρες, αντικρίζουν οι πολίτες που επισκέπτονται το τελευταίο διάστημα τις δημόσιες υπηρεσίες και περιμένουν, ματαίως, όπως αποδεικνύεται, να εξυπηρετηθούν σε εύλογο χρόνο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Για πόλεμο με τους ταξιτζήδες ετοιμάζεται ο Ραγκούσης"

"Σε μια πρωτοφανή επίδειξη καθεστωτικής αλαζονείας καρατόμησε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα που διαφωνούσε με την χωρίς όρους απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δάνειο με αίμα από τη Φινλανδία!"

"Πολλά σκοτεινά σημεία συνεχίζει να έχει η συμφωνία της κυβέρνησης με τη Φινλανδία για τις περίφημες εγγυήσεις που, ούτως ή άλλως, πληρώνονται με το «αίμα» της δεινά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας…".

ΕΘΝΟΣ: "Κύμα φυγής μαθητών από τα ιδιωτικά"

"Κενά θα παραμείνουν φέτος πολλά θρανία σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς χιλιάδες μαθητές τα εγκαταλείπουν λόγω κρίσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο δήμος Τρικάλων «σφραγίζει» με τσιπ τους Δημοτικούς Υπαλλήλους!".

"Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική του Τρικαλινού Αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιώργου Στουρνάρα, ο οποίος δηλώνει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύει πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο «μάτι» της Τουρκίας η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ"

"Τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) έχει βάλει στο μάτι η τουρκική κρατική εταιρία αερίου BOTAS, με στόχο να εξαγοράσει το προς πώληση πακέτο μετοχών της, αφού σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το Ελληνικό Δημόσιο, που κατέχει το 65% των μετοχών, πρέπει να εκποιήσει τη ΔΕΠΑ σε ιδιώτες επενδυτές μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2011".

ΕΣΤΙΑ: "Αποκλίνουμε από την Ευρωζώνη. Αρνούμεθα να εφαρμόσουμε την κοινή πολιτική"

"Από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκαν οι προτάσεις Μέρκελ-Σαρκοζύ από τα περισσότερα μέσα ενημερώσεως της χώρας μας, προκύπτει ότι η Ελλάς αρνείται να εφαρμόση την κοινή πολιτική. Είμαστε ξένο σώμα στην Ευρώπη, κυρίως δε ως προς τις χώρες που συμμετέχουν στο κοινό νόμισμα. Ενδιαφερόμαστε μόνο για το δικό μας πρόβλημα και απαιτούμε την εσαεί δανειοδότησή μας, αδιαφορώντας για το γενικώτερο ευρωπαϊκό πρόβλημα".

Η ΑΥΓΗ: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα"

"Ανώμαλη προσγείωση για την κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου για υλοποίηση Μεσοπρόθεσμου. Το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο διατηρεί στο προσκήνιο τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Εντείνονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες των συνδικάτων και πλησιάζει το φθινοπωρινό ραντεβού των Αγανακτισμένων…".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο Γιώργος αντιμέτωπος με το ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ"

"Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται τις αντιδράσεις της κοινωνίας το φθινόπωρο εν όψει της νέας έκρηξης της ανεργίας αλλά και της εφαρμογής των νέων μέτρων λιτότητας. Περισσότερο, όμως όλων τρέμουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ που κατά κύριο λόγο θα πληγούν από τις μεταρρυθμίσεις και οι οποίοι στην πλειονότητά τους ανήκουν στο λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιδοτήσεις τέλος για τις απείθαρχες χώρες της Ε.Ε."

"Με την ποινή της διακοπής κάθε επιδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία πρέπει να τιμωρούνται στο εξής οι δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης. Αυτή είναι η κοινή πρόταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανκελα Μέρκελ η οποία εστάλη με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα βγουν στη σύνταξη 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι"

"Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί εκεχειρία με τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη, λόγω των μειώσεων στις αποδοχές τους και το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που θεωρείται προθάλαμος για απολύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πάρτι σπατάλης στα ΕΛ.ΤΑ"

"Με νόμιμο τρόπο, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν υπογραφεί με τη διοίκηση, έγιναν οι επιχορηγήσεις προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απαντώντας στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο διαπιστώνονται παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, τη χρονική περίοδο 1999-2010".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμφωνία γαλλογερμανικού άξονα: Από φωτιά και σίδερο τους λαούς για να προστατέψουν τα μονοπώλια"

"ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις, ούτε να υποκύψει τα νέα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ημιυπαίθριοι: νόμιμες και οι νεώτερες κατασκευές"

"Παράθυρο για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων που είχαν εξαιρεθεί από τη σχετική ρύθμιση (βρίσκονται σε ακίνητα των οποίων η άδεια εκδόθηκε μετά τις 2 Ιουλίου 2009) αφήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος: συζητά την ένταξή τους σε καθεστώς τακτοποίησης με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που οδεύει προς τη Βουλή".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Θα τα βρουν μπαστούνια"

"Με «καυτά» όλα τα μέτωπα μπαίνει η κυβέρνηση στο φθινόπωρο. Εξοντωτικά μέτρα θα γονατίσουν κι άλλο την κοινωνία. Σκληρές συγκρούσεις σε Δημόσιο, Παιδεία κλπ. Αβεβαιότητα για την επέκταση της κρίσης. Εκρηξη φτώχειας και ανεργίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αναστολή του πόθεν έσχες στα ακίνητα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε νέα βάση το πρόγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις"

"Αλλαγές στις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων θα εξετάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, που θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στην Αθήνα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Πάγωμα» κονδυλίων σε χώρες-παραβάτες"

"Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχει τη δυνατότητα να στερεί πόρους μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, στις χώρες εκείνες που θα παρεκκλίνουν της δημοσιονομικής πειθαρχίας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κλείνουν τα Κοινοτικά ταμεία σε χώρες με υψηλά ελλείμματα"

"Τη νέα πραγματικότητα που συνθέτουν τα σχέδια Γερμανίας και Γαλλίας για μια «νέα» πιο «ολοκληρωμένη» Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν αγορές και αναλυτές. Η σταδιακή αποκάλυψη των προθέσεων του γαλλο-γερμανικού άξονα, όπως η «τιμωρία» με αποκλεισμό από τους Κοινοτικούς πόρους της ΕΕ των χωρών που εμφανίζουν υπερβολικά υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, παραπέμπει σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση με άλλες ισορροπίες και προτεραιότητες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιές ριζικές αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό σύστημα"

"Τη νέα «ηλεκτρονική» Εφορία, η οποία θα «στοχεύει» εισοδήματα, κάρτες, ακόμα και εμβάσματα, ρίχνει στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο".