Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η εξέταση αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και του ελληνικού χρέους, το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

«Ε»: Αύξηση χρέους προκάλεσε η ΕΛΣΤΑΤ

 

Σε «κούρεμα» του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (αποτίμηση της χώρας σε χρήμα) προχώρησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, προκαλώντας αύξηση ελλείμματος και χρέους! Η αναθεώρηση που διενήργησε για την περίοδο μετά το 2005 οδήγησε στη μείωση κατά 2,9 δισ. ευρώ του ΑΕΠ για το 2010.
 
Η ΑΥΓΗ: Μπροστά σε… διπλή χρεωκοπία
 
Σχέδιο «κουρέματος» και «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» φέρνει σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρέσλερ.
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κόλαση η Αθήνα!…
 
Με επεισόδια, συλλήψεις και τραυματισμούς στιγματίστηκε άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.
 
ΑΥΡΙΑΝΗ: Βάλτε λεφτά ή κλείστε τις εταιρίες
 
«Βρείτε κεφάλαια να κλείσετε τις τρύπες σας ή βάλτε λουκέτο». Με αυτό το τελεσίγραφο συνοδεύει τις διαπιστωτικές παρατηρήσεις της επί του εποπτικού ελέγχου μίας μόνο από τις 55 ασφαλιστικές που υπάγονται στην ελεγκτική δικαιοδοσία της η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρέμουν το τέλος
 
Βλέποντας το πολιτικό τέλος τους να πλησιάζει, ο Γ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ αναζητούν απεγνωσμένα οδό διαφυγής, χωρίς να αποκλείεται πλέον κανένα ενδεχόμενο.
 
ΕΘΝΟΣ: Οι απώλειες από το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο
 
Αντιμέτωποι με μεγάλες ανατροπές βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που προωθείται στη Βουλή, συνεπάγεται δραστικές απώλειες στις αποδοχές τους.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Να αγοράσετε μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι» φέρεται να είπε ο Γέροντας Παΐσιος.
 
Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα προφητικά λεχθέντα μεγάλων μορφών της ορθόδοξης χριαστιανικής μας πίστης, αλλά και με διάφορα μυστηριώδη «σημεία» που συμβαίνουν σε πιστούς και τα οποία δημιουργούν επιπρόσθετο προβληματισμό.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απάτη ολκής με το ενιαίο μισθολόγιο
 
Μειώσεις-σοκ, που ξεκινούν από 7% και φθάνουν μέχρι και 52,5%, αναμένεται να υποστούν οι αποδοχές των 450.000 δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου, τις οποίες καταθέτουν σήμερα στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και δ. Ρέππας.
 
ΕΣΤΙΑ: Ετσι διέλυσαν την οικονομία
 
Η κυβέρνησις Παπανδρέου παρέλαβε ένα πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα. Αλλά ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας λειτουργούσε. Εν τούτοιες, μέσα στην διετία αυτή η ελληνική οικονομία περιέπεσε σε μία πρωτοφανούς εκτάσεως ύφεση.
 
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα μέτρα ή εκλογές το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης
 
Η αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τις πιέσεις από την τρόικα, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει μέσω εκφοβισμών και εκβιασμών νέα άγρια μέτρα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προωθείται «κούρεμα» σε δόσεις
 
Αναθεώρηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών και μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προανήγγειλαν η Γερμανία, η Γαλλία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: 25% κάτω οι επικουρικές συντάξεις
 
Κόκκινο έχουν χτυπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της κρίσης και ύφεσης στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις.
 
Ο ΛΟΓΟΣ: «Παζάρι» για το ελληνικό χρέος
 
Πυρετός διαβουλεύσεων σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΕ με στόχο τον περιορισμό της κρίσης χρέους. Ενώ η Ελλάδα αναμένει την επίσημη πρόταση για απομείωση της αξίας των ομολόγων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 21%, ενδεχομένως και από τον Φ. Ρέσλερ που φτάνει σήμερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρηθεί.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα πανστρατιά στη δράση για τη γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη
 
Από σήμερα κιόλας όλες οι δυνάμεις ρίχνονται με αποφασιστικότητα στον αγώνα για την οργάνωση και επιτυχία της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη.
 
ΤΑ ΝΕΑ: Κλειδώνει το «κούρεμα»
 
Κλειδώνει το μεγαλύτρο κούρεμα του ελληνικού χρέους – σε σχέση με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου – η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έδωσε τηνπρώτη σαφή ένδειξη για το σχέδιό της.
 
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Οι ρουφιάνοι της τρόικας
 
Από την πλούσια ιστορική εμπειρία της χώρας είναι γνωστό ότι οι κατακτητές – επιτηρητές – επόπτες, όπως και να τους ονομάσει κανείς, πάντοτε αναζήτησαν (και βρήκαν) εγχώριους πρόθυμους συνεργάτες (δωσίλογους – γερμανοτσολιάδες – κουκουλοφόρους), με των οποίων τη βοήθεια εμπέδωσαν την εξουσία τους. Η σύγχρονη δημοσιονομική (και όχι μόνο) κατοχή που βιώνουμε δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς την αξιοποίηση… πρόθυμων «κουκουλοφόρων».
 
Metro: «Κουρεύουν» τον Γιώργο…
 
Μέρκελ και ΔΝΤ πιέζουν την Ελλάδα για «κούρεμα» 21% του χρέους. Σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος. Εκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
 
City Press: Greek statistics και για την ύφεση
 
Υφεση στην Ελλάδα από το 2008 προέκυψε μετά από αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005-2010, στην οποία προέβη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΣΤΑΤ).
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οπλοστάσιο στην Τριανδρία
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΕΞΠΡΕΣ: Αύξηση αιτημάτων… 400% για δέσμευση λογαριασμών 
 
«Βροχή» αιτημάτων για άνοιγμα και δέσμευση λογαριασμών δέχονται οι τράπεζες από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πυρετός» για haircut 50%. Στο τραπέζι τώρα γαλλογερμανική συμφωνία
 
Δεν έχει τεθεί επισήμως το θέμα από τα θεσμικά όργανα, λέει η κυβέρνηση. Βερολίνο και Παρίσι συναινούν για μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών. Stress tests σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα.
 
ΚΕΡΔΟΣ: Σχέδια συντονισμένης στήριξης των τραπεζών
 
Σχέδια συντονισμένης στήριξης των τραπεζών βγαίνουν σε πρώτο πλάνο στο ευρωπαϊκό προσκήνιο – σχέδια, που αγορές και αναλυτές ερμηνεύουν ως κινήσεις προετοιμασίας για πιθανή ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρώπη και ΔΝΤ αναζητούν σχέδιο για το ελληνικό χρέος
 
Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει τη συνεισφορά των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, κάτι που θα σημαίνει μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, έπειτα από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.