Site icon www.ygeianet.gr

Τάκης Παντέλης: Όταν ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από γραφικοί γίνονται επικίνδυνοι…

Από Βασίλη Βενιζέλο


Ολομέτωπα “πυρά” κατά του προέδρου και της πλειοψηφίας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξαπολύει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παντέλης, με γραπτή δήλωσή του προς το ygeia360.gr.


Συγκεκριμένα, η γραπτή δήλωση του Τάκη Παντέλη έχει ως εξής:


“Είναι κατανοητός  σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία , ο ρόλος του Προέδρου και της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Έχουν πάρει από τη μια, εργολαβία την αθώωση των Μνημονιακών Πολιτικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, και από την άλλη αγωνίζονται  νυχθημερόν να αποδείξουν ότι ΟΛΑ τα προβλήματα στην Υγεία ξεκίνησαν από όταν έγινε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόθυμους υποστηριχτές στο αφήγημά τους  βρήκαν  τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που ήταν «άφωνα» τα χρόνια που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, έκλειναν Νοσοκομεία και Μονάδες Α΄θμιας, μείωναν  τους προϋπολογισμούς κατά 50%, και δεν έκαναν προσλήψεις για 5χρόνια. Και τώρα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων είναι θέμα «το Ασθενοφόρο που έμεινε από μπαταρία…» και οι ελλείψεις στα Κ.Υ, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 90!!!!, αλλά τώρα τα ανακάλυψε ο Πρόεδρος , η ΠΟΕΔΗΝ  και τα ΜΜΕ. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη συμβολή της Τατιάνας , όπου- με τη συμμετοχή του Προέδρου- αναδεικνύονται τα «σοβαρά» προβλήματα της Υγείας…


 Για την υπεράσπιση του σχεδίου του έχουμε από τη μια κινητοποιήσεις , τα Καραβάνια της Υγείας και από την άλλη καθημερινά πολυσέλιδα Δελτία Τύπου καταστροφολογίας και απαξίωσης των Δομών του Ε.Σ.Υ και του καθημερινού αγώνα των εργαζομένων για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Παρόλο που οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη –γιατί ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα Νοσοκομεία- οι ίδιοι συνεχίζουν απτόητοι, θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «ο κόσμος μας φτύνει, και εμείς νομίζουμε ότι βρέχει…..»


Όμως πλέον οι παρεμβάσεις του Προέδρου –και της πλειοψηφίας- ξεφεύγουν από τη γραφικότητα και αποκτούν πλέον μια πορεία επικίνδυνη για τις αρχές και της αξίες της ΠΟΕΔΗΝ.


Το πρώτο βήμα έγινε με τη πρόταση για τους «ακαταλόγιστους» ασθενείς, όπου έγινε και επίσημη θέση της Ομοσπονδίας , η επιστροφή τους στις φυλακές , όπου είναι η θέση τους… Άποψη που μας πάει  στα χρόνια του Μεσαίωνα και έχει απορριφθεί επιστημονικά. Είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ θεσμικός φορέας Υγείας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που έχει αυτή την προσβλητική –για επαγγελματίες Υγείας- θέση.


Το δεύτερο ήταν η άσκηση Αγωγής κατά της ΟΙΕΛΕ, πράξη που δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ στην Ιστορία του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Μια απόφαση –με τη στήριξη της πλειοψηφίας- που αμαυρώνει την ιστορία της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώνει –δυστυχώς τραγικά- τα αδιέξοδα των παρεμβάσεων του Προέδρου και της πλειοψηφίας .


‘Όμως αυτό που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει είναι οι παρεμβάσεις που κάνει ο Πρόεδρος και η Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, για το θέμα της Ιλαράς.


Όταν ΟΛΟΙ οι θεσμικοί φορείς (ΠΙΣ,ΙΣΑ,ΚΕΕΛΠΝΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ) αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα και με προβληματισμό τις εξελίξεις, ενός γεγονότος που εξελίσσεται τουλάχιστον Πανευρωπαϊκά,   η ΠΟΕΔΗΝ –με επαναλαμβανόμενα Δελτία Τύπου- το θεωρεί  «προνομιακό πεδίο» για να ασκήσει επίθεση στη Κυβέρνηση  μιλώντας για ελλείψεις και καθυστερήσεις, με ερωτήματα τύπου «πόσοι άλλοι έχουν νοσήσει και το κρύβει η Κυβέρνηση!!!», για να καταλήξει –όπως ΟΛΕΣ οι ανακοινώσεις- για όλα φταίει ο Πολάκης!!!!  Όταν ΟΛΟΙ οι φορείς θεωρούν σαν σημαντική αιτία επανεμφάνισης τη επιλογή του μη  εμβολιασμού, η ΠΟΕΔΗΝ ανακαλύπτει και καταγγέλλει ΜΟΝΟ Κυβερνητικές ευθύνες!!!  Ζητήματα που ούτε ο Πατούλης  δεν τόλμησε να αναδείξει, τα αναδεικνύει ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, προφανώς  επειδή έχουν  μεγαλύτερη επιστημονική επάρκεια από το Πρόεδρο του ΠΙΣ και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αρκεί να δει ένας σοβαρός άνθρωπος από τη μια Το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης και των Επιστημονικών φορέων του Θριασίου Νοσοκομείου για τις ενέργειες που έγιναν ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΕΙΡΙΩΜΕΝΑ για τα κρούσματα  Ιλαράς που προέκυψαν,  και από την άλλη τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για να καταλάβει κανείς  τις επιδιώξεις και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί με ευλάβεια ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ , καθώς και πόσο άσχετοι είναι για το συγκεκριμένο θέμα…. 


Θα περίμενε κανείς ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η πλειοψηφία της Ομοσπονδία να πάρουν πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό ΟΛΩΝ των Υγειονομικών, όπου χρειάζεται , ζητώντας από τη Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για τους εργαζόμενους, από το να εκμεταλλεύονται τις εξελίξεις της επανεμφάνισης μιας ασθένειας για μικροκομματικές σκοπιμότητες.  Αλλά είπαμε, άλλο γραφικοί , άλλο σοβαροί…”.

Exit mobile version