Τέλεια καταιγίδα

«Μία τέλεια καταιγίδα χτυπά την περίθαλψη στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δισέλιδου άρθρου στα ΝΕΑ του Σαββάτου.

Παραβλέποντας το παράταιρο επίθετο «τέλεια» για μία καταιγίδα που χτυπά την υγεία, μπορούμε στο άρθρο να βρούμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τα συστήματα υγείας κλυδωνίζονται.

Παραδόξως, μόνο για μία χώρα δεν υπάρχει αναφορά στο άρθρο: την Ελλάδα!

Η συγκεκριμένη έλλειψη αναφοράς στη χώρα μας, ενώ το σύστημα υγείας βρίσκεται σε χειρότερη θέση απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, δε γίνεται τυχαία. Γίνεται με προφανή στόχευση: να πείσουν τους πολίτες πως παντού τα ίδια συμβαίνουν, το πρόβλημα ταλανίζει ακόμη και ανεπτυγμένες χώρες και συνεπώς είναι άδικο να κατηγορούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς δικαιολογία που επιστράτευσε προ ημερών ο Θάνος Πλεύρης για την έλλειψη φαρμάκων, για την οποία έφταιγαν η Ινδία και η Κίνα, οι γιατροί και οι γονείς, σε τίποτα όμως η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση της ΝΔ, η μετάθεση ευθυνών δε μπορεί να συγκαλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.

Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση αποδυνάμωσε σκόπιμα το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ενίσχυσε προκλητικά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα οποία κράτησε μακριά από την «τέλεια καταιγίδα» της πανδημίας.

Επειδή, εκτός από χειροκροτήματα, δεν πρόσφερε καμία ενίσχυση στις αμοιβές γιατρών και υγειονομικών, οδηγώντας τους είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο εξωτερικό, όπου απολαμβάνουν πολλαπλάσιες αμοιβές.

Επειδή κινείται μεθοδικά προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει κάθε δημόσια δομή υγείας.

Όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται οι λαθροχειρίες των φιλοκυβερνητικών εντύπων να τα απαλείψουν..