Τελείωσαν τα φάρμακα στον Πειραιά

h2>

Αντιυπερτασικά, καρδιολογικά και αναπνευστικά φάρμακα δεν υπάρχουν πλέον στα φαρμακεία του Πειραιά, και οι φαρμακοποιοί αναμένουν την τροφοδοσία της Τρίτης από τις φαρμακαποθήκες για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν όμως και σε ευρείας κατανάλωσης φάρμακα, όπως πχ παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη κ.ά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ), Κωνσταντίνο Κούβαρη, στα 600 φαρμακεία του Πειραιά έχει εξυπηρετηθεί τις τελευταίες ημέρες ο κύριος όγκος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, με τα 50 εκ των φαρμακείων που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης να λυγίζουν κυριολεκτικά από την κίνηση και συνεπώς τις ελλείψεις φαρμάκων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει καλέσει τα μέλη του να χορηγούν κανονικά φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Με την απόφαση έχουν συμμορφωθεί οι περισσότεροι Σύλλογοι της χώρας, καθώς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε εξόφληση του 50% των οφειλομένων για τον περασμένο Απρίλιο και έχει δεσμευτεί ότι θα αποπληρώσει και το υπόλοιπο χρέος μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: Ημερησία Online