ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ από τη ΔΥΠΕ στο Δημήτρη Κατσιφαράκη, για άμεση κάλυψη της θέσης δεύτερου αναισθησιολόγου στη Λήμνο

Τελεσίγραφο προς το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, έστειλε προχθές το βράδυ ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χαράλαμπος Πλάτσης, για την άμεση αναπλήρωση της θέσης του αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου. Στο έγγραφο αυτό, ο κ. Πλάτσης ζητούσε να αποσταλεί το όνομα του αναισθησιολόγου που θα μετακινηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα στο νησί.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ ήρθε μετά την αποστολή της υπόθεσης στον εισαγγελέα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, καθώς και της έκτασης που πήρε το θέμα μετά τη δημοσιοποίησή του από το «Ε».

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα για άμεση κάλυψη της θέσης, λόγω των σοβαρών κινδύνων που εγκυμονεί η κάλυψη μόνο με έναν αναισθησιολόγο των αναγκών του Νοσοκομείου της Λήμνου, ο οποίος έχει μείνει μόνος του από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Διοικητικό συμβούλιο
Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και ενημέρωσε τα μέλη του γι’ αυτή την εξέλιξη. Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αποφάσισε ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί στη Λήμνο κανένας εκ των δύο γιατρών, καθώς θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας στο Βοστάνειο.

«Καλύπτομαι από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Το πρόβλημα της Λήμνου πρέπει να λυθεί, αλλά δεν έχει καμμία δυνατότητα το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης να καλύψει τις ανάγκες. Αν υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με αναισθησιολόγο, τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Κατσιφαράκης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το απόγευμα υπήρχαν από τη 2η ΔΥΠΕ έντονες πιέσεις, ώστε, έστω και προσωρινά, να μετακινηθεί ο ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης