Τέμπη

Στο τραγικό συμβάν των Τεμπών υπήρξε τραγική διαχειριστική αποτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οδηγώντας σε ολοσχερή κατάρρευση το αφήγημα του αποτελεσματικού «Επιτελικού Κράτους», το οποίο είχε λάβει εμβληματικές διαστάσεις σε όλη την τετραετία που κυβέρνησε η ΝΔ.

Η 8η Μαρτίου μπορεί να αποδειχθεί ιστορική μέρα, σημείο καμπής για τους πολιτικούς συσχετισμούς. Καταλύτης των εξελίξεων είναι ασφαλώς τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η μαζική προσέλευση του κόσμου, σε μεγέθη και αριθμούς, πρωτόγνωρα για αρκετές δεκαετίες. Αυθόρμητα και ακομμάτιστα. Με πρωταγωνιστές βέβαια τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους που μέσα από την τραγική συγκυρία των Τεμπών ένιωσαν να κατακρεουργείται η αξιοπρέπεια τους και το δικαίωμα σε μια ζωή ασφαλή.

Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα βρίσκεται βυθισμένη σ’ ένα βάλτο και κάθε κίνηση θα τη βυθίζει ακόμη περισσότερο. Οι προκλητικές ανοησίες Άδωνη, οι υποκριτικές συγνώμες Μητσοτάκη και οι συμβουλές του Αμερικανού επικοινωνιολόγου θα προκαλούν μόνο ζημία στην κυβέρνηση. Και έτσι θα πάμε στις εκλογές, ευελπιστώντας η ψήφος του ελληνικού λαού να μας απαλλάξει από την πλέον διεφθαρμένη και καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.