Τεράστια «έκρηξη» με 6.700 κρούσματα και 59 νεκρούς / Χωρίς rapid τεστ η είσοδος σε εκκλησίες για τους ανεμβολίαστους!

«Δε θα χρειάζται να υπάρξει διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους πολίτες όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Την καθιέρωση υποχρεωτικών μοριακών ή rapid τεστ σχεδόν παντού για τους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα υπάρξουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους.

 

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, οι ανεμβολίαστοι δε θα υποχρεούνται να κάνουν δύο μοριακά ή rapid τεστ την εβδομάδα όταν προσέρχονται σε:

  • Εκκλησίες
  • Σούπερ μάρκετ
  • Φαρμακεία

«Δε θα χρειάζεται να υπάρξει διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους πολίτες όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

***

Θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε σήμερα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 κρούσματα επιβεβαιώνοντας τους σχετικούς φόβους.

Παράλληλα άλλοι 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν και ανέρχονται σε 434.

Συνολικά έγιναν 419.408 τεστ (22.008 μοριακά και 397.400 rapid).

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.700, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.