Τερατωδίες Σκέρτσου

Στη διάρκεια της πανδημίας ακούσαμε τους κ. Γεραπετρίτη και Σκέρτσο να εκστομίζουν τερατωδίες για τις ΜΕΘ, με τον κ. Μητσοτάκη να τερματίζει, ζητώντας μελέτες για να πειστεί εάν πεθαίνουν περισσότεροι ασθενείς εντός ή εκτός ΜΕΘ. Και όταν παρουσιάστηκαν οι μελέτες Τσιόδρα – Λύτρα, αντί να σιωπήσουν, αυτοί έλεγαν άλλα αντί άλλων.

Μετά την επιβράβευση της ΝΔ από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου ο Άκης Σκέρτσος και ο Χάρης Θεοχάρης αποθρασύνθηκαν. Έπιασαν το «κομπιουτεράκι» και «υπολόγισαν» πως ο ΦΠΑ επιβαρύνει τελικά κυρίως τους εύπορους!!

Σε ανάρτηση του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ο ΦΠΑ επιβαρύνει κυρίως τους εύπορους, διότι το market pass κοστίζει 600 εκ. ευρώ ενώ ο ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι 2,8 δις και άρα την διαφορά (2,8 δις – 600 εκ.) την πληρώνουν οι εύποροι.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν οι τιμές διπλασιάζονται και ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι πολίτες πληρώνουν διπλάσιο ΦΠΑ;

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το 2022 το κράτος εισέπραξε πάνω από 4 δις ευρώ περισσότερα από το 2021 από τον ΦΠΑ;

Προφανώς και μπορούν να καταλάβουν. Αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να υπερασπίζονται με αστειότητες την πολιτική τους επιλογή να λεηλατούν την κοινωνική πλειοψηφία με τους έμμεσους φόρους και να εγκαταλείπουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να φτάσει στο χείλος της κατάρρευσης.