Τετ α τετ με την τρόικα για την Υγεία

Την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας, είχε χθες η «επιτροπή σοφών» για την Υγεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΚΟΦΙΝ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο συντονιστής της επιτροπής, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος και οι καθηγητές κ. Γιάννης Υφαντόπουλος, Νίκος Μανιαδάκης και Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι στόχοι της επιτροπής, οι οποίοι είναι, μεταξύ άλλων, η ενοποιημένη διακυβέρνηση του συστήματος Υγείας, η χρηματοδότησή του, η εναρμόνιση των παροχών για όλους τους ασφαλισμένους, η συλλογή στοιχείων και η διαμόρφωση μηχανισμών ελέγχου.

Κίνητρα

Αναφέρθηκε, επίσης, η πρόθεση της κυβέρνησης θα θεσπίσει κίνητρα, με στόχο τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων παροχής Υγείας, καθώς και η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ειδικών ιατρών και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συμφωνήθηκε να γίνει σεμινάριο (στα τέλη του μήνα), στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη και παράγοντες των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Η επιτροπή αναμένεται να υποβάλει το πόρισμά της έως το τέλος Μαΐου, ενώ προς τα τέλη Ιουνίου θα γίνουν ανακοινώσεις σε συνέδριο με διεθνή και εθνική συμμετοχή.