Τετράωρη στάση εργασίας στις 15 Μαϊου

h5>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αντικείμενο τον προσδιορισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις Δημόσιες Υπηρεσίες το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όρισε ως ημέρα δράσης και οργάνωσης των διεκδικήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων την 15

η

Μαίου 2008 αποφασίζοντας :

Ø     Την πραγματοποίηση πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15 Μαϊου 2008 από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Ø     Τη διοργάνωση, την ίδια ημέρα και στο πλαίσιο της στάσης εργασίας,  συλλαλητηρίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια του προγράμματος δράσης για το επόμενο διάστημα και μέχρι το Φθινόπωρο και, εκτιμώντας ότι η εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2008 αποτελεί διαιώνιση της λιτότητας  και μάλιστα σε συνθήκες διευρυμένης οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στο Δημόσιο,  θέτει ως βασικούς διεκδικητικούς άξονες :

Ø     Τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα.

Ø     Την καθιέρωση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό 1.300 €.

Ø     Τη θεσμοθέτηση γνήσιων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους να βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές αιφνιδιαστικές και αρνητικές αλλαγές τόσο στο ωράριο εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων όσο και στο ασφαλιστικό καθώς πυκνώνουν οι διαρροές και τα σενάρια για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.