Θ Λεβέντης: Καθυστερεί το πόρισμα της διερεύνησης για την προμήθεια οξυγόνου

p align=”center”>ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

__________

 

ΘΕΜΑ: Καθυστερεί το πόρισμα της διερεύνησης για την προμήθεια οξυγόνου

               στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

Το Νοέμβριο του 2005 η τότε διοίκηση του Νοσοκομείου  Μυτιλήνης  αποκάλυψε οικονομικό πρόβλημα στην προμήθεια οξυγόνου με σειρά στοιχείων και τιμολογίων. Αυτά αποδείκνυαν τη διαφορά ανάμεσα στα υλικά που είχαν πληρωθεί και σε αυτά που είχε παραλάβει από τη μειοδότρια εταιρεία. Αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς ήταν το Νοσοκομείο να φαίνεται ότι έχει υποστεί  ζημιά περίπου 300.000 €. Την υπόθεση αυτή ανέλαβε να διερευνήσει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας.

 

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής που αφορούσε την προμήθεια οξυγόνου, το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο πρόσφατα και μάλιστα  την ημέρα λήξης της προθεσμίας του νέου διαγωνισμού για την προμήθεια οξυγόνου, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο οι Επιθεωρητές του Υπουργείου υγείας για τη συλλογή νέων στοιχείων.

 

Το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης και δεν φρόντισαν να εκδοθεί το πόρισμα πριν γίνει ο νέος διαγωνισμός εγείρει πλήθος ερωτηματικών. Τα ερωτηματικά εγείρονται,  διότι στο νέο διαγωνισμό είχε δικαίωμα συμμετοχής από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημα τίποτε σε βάρος της και η εταιρεία που ενέχεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Η εταιρεία αυτή μάλιστα φαίνεται ότι θα υπογράψει και τη νέα σύμβαση προμήθειας οξυγόνου και στο νέο διαγωνισμό.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Γιατί ένα χρόνο τώρα καθυστερεί η έκδοση του πορίσματος της διερεύνησης για το οικονομικό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την προμήθεια οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ ήταν στις προθέσεις του να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός όπου θα μπορούσε να συμμετέχει τυπικά και η εμπλεκόμενη εταιρεία;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης; Η Εισαγγελία Μυτιλήνης έχει επιληφθεί του θέματος;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

            ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ