«Θα αλλάξουν όλα στο ΕΣΥ»

Γ. Παπανδρέου: Πρώτη προτεραιότητα η επανοικοδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Την επανοικοδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτοντάς την ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας στα βήματα του… Μπαράκ Ομπάμα.
O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του αύριο ως κυβέρνηση θα αναμορφώσει το ΕΣΥ, ώστε να αποτελέσει τη βάση για το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται να βελτιώσει προς όφελος των πολιτών. «Επειδή έχουμε χρέος, χρέος απέναντι στον πολίτη, απέναντι στη δική μας ιστορία, αλλά και τις αρχές, τις αξίες που υπηρετούμε, να εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη, την ποιοτική υπηρεσία για κάθε πολίτη σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου μετά τις συναντήσεις που είχε στο Λαϊκό, με τη διοίκηση και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία είναι αυτά της έλλειψης προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους εργαζομένους, αλλά και από ασθενείς και συγγενείς τους, μίλησε μαζί τους προκειμένου να ενημερωθεί για επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Σημείωσε ότι η εικόνα είναι παντού η ίδια σε όσα νοσοκομεία έχει επισκεφθεί και μίλησε για συνειδητή απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας.

Δήλωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα παλέψει να κάνει το ΕΣΥ προσβάσιμο για όλους τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των νοσοκομείων.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα επισήμανε στις δηλώσεις του, απάντησε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και στο όνομα των σκοπιμοτήτων της, θέτεις θέματα που δεν έχουν πρόβλημα, αυτό δείχνει ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς και να δώσεις λύσεις στα πραγματικά προβλήματα».