Θα χάσουμε το μέτρημα: Προς τέταρτη δόση στο έτος δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου

Πιθανή είναι η τέταρτη δόση για τον κορωνοϊό σε ένα έτος, όπως και με τη γρίπη, υποστήριξε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα, όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, «η λύση που θα ικανοποιούσε θα ήταν να χρειαστεί τέταρτη δόση στο χρόνο όπως κάνουμε στον εμβολιασμό της γρίπης. Δηλαδή, οι τρεις δόσεις να είναι ο κανονικός εμβολιασμός και η τέταρτη ο επαναληπτικός».

Επιπλέον, η  κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι για τους νοσήσαντες, αντί να δίνεται η δόση στους έξι μήνες μετά τη νόσηση, θα δίνεται στους τρεις μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί και διπλός εμβολιασμός μετά από τρεις ή έξι μήνες.

Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η χώρα μας εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ αναφορικά με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 6.795.000 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,7% του πληθυσμού, έναντι 66,8% του μέσου όρου της ΕΕ.

163.000 άνω των 60 χωρίς τρίτη δόση

 

Παράλληλα 163.000 πολίτες άνω των 60 ετών παρά την υποχρεωτικότητα που ξεκίνησε σήμερα, δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση, αν και έχει περάσει ένα εφτάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Από αυτούς, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι 90.000 έχουν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση, εκ των οποίων 45.000 τις επόμενες πέντε ημέρες.