Θα νοσταλγήσουμε τον Αρκουμανέα;

Τα πρώτα δείγματα δημόσιας παρουσίας του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτη δείχνουν πως σύντομα θα νοσταλγήσουμε τον κ. Αρκουμανέα!

Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ζαούτης και πραγματοποίησε κύκλο επαφών, ξεκινώντας από τον δήμαρχο. Επακολούθησε ο Περιφερειάρχης και οι Διοικητές των ΥΠΕ. Πουθενά δεν ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συναντήθηκε με γιατρούς Κλινικών Covid, ούτε με Διευθυντές ΜΕΘ.

Θα το αντιπαρερχόμασταν, αν δεν επακολουθούσαν οι δηλώσεις του κ. Ζαούτη, ταυτισμένες στο πνεύμα επανάπαυσης του πρωθυπουργού και του άτυπου υπουργού Υγείας κ. Σκέρτσου.

Πρώτα-πρώτα ο κ. Ζαούτης διαπίστωσε πως «υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ». Αυτό συνεπάγεται πως λένε ψέματα οι γιατροί που αναφέρουν πως στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ..

Στη συνέχεια ο κ. Ζαούτης εκτίμησε πως «με αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων πέρυσι είχαμε πολύ χειρότερη κατάσταση στα νοσοκομεία».

Αυτό είναι λοιπόν το μέτρο σύγκρισης του κ. Ζαούτη, ο περσινός Νοέμβρης, τον οποίο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θυμούνται ως «Μαύρο Νοέμβρη» και είναι το μόνο λάθος που αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης στη διαχείριση της πανδημίας.

Υποθέτουμε πως αν, με τα καμώματα της κυβέρνησης, έχουμε επανάληψη του περσινού Νοέμβρη ο κ. Ζαούτης θα κάνει σύγκριση με την Ισπανική γρίπη του 1919 ή με την επιδημία χολέρας του 1783.

Ο ΕΟΔΥ αποτελεί μετονομασία του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Ίσως ήρθε η ώρα ο ΕΟΔΥ να επιστρέψει στην παλιά του ονομασία, ώστε να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε και τι εξυπηρετούν οι κατά καιρούς επικεφαλής του..