Θάνος Πλεύρης: δημοκράτης και μεταρρυθμιστής!

Πρωί- μεσημέρι- βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα και επί ενάμισι μήνα, ο Θάνος Πλεύρης τάχα διαβουλεύονταν το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Κι αφού άκουσε τους εμπλεκόμενους και τις σφοδρές αντιρρήσεις που είχαν, στο τέλος κατέθεσε το νομοσχέδιο όπως ήταν στην αρχή, χωρίς να ενσωματώσει σχεδόν τίποτα!

Ο ίδιος βέβαια έμεινε ικανοποιημένος πως ακολούθησε δημοκρατικές διαδικασίες και συνεπώς δεν είναι ένας αυταρχικός ακροδεξιός. Όμως κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δε δηλώνει, έστω ελάχιστη, ικανοποίηση από το πόνημα και την τακτική Πλεύρη.

Ευτυχώς αντιλήφθηκε το λάκκο τον οποίο έσκαβαν οι γραφειοκράτες του ΕΟΠΥΥ και αφαίρεσε από το νομοσχέδιο τη διάταξη που έδινε ρόλο συντονιστή της ΠΦΥ στον ΕΟΠΥΥ, κινδυνεύοντας να δημιουργήσει ένα δεύτερο παράλληλο υπουργείο Υγείας. Παρά ταύτα πέταξε από το ΔΣ όλους τους εκπροσώπους φορέων, θεωρώντας πως πλέον ο ΕΟΠΥΥ είναι ασφαλιστική εταιρεία, ανάλογη της ΝΝ!

Μεγαλεία..

Για γέλια είναι  η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για τα κονδύλια που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή του νομοσχεδίου. Τα κονδύλια είναι απρόβλεπτα!

Εντέλει πρόκειται για νομοσχέδιο που προϋποθέτει δεκάδες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να εφαρμοστεί, ώστε είναι σίγουρο πως θα μείνει στα χαρτιά.

Όμως ο  Θάνος Πλεύρης θα δηλώνει μεταρρυθμιστής..