Θάνος Πλεύρης: Πετάει τη μπάλα στα μνήματα..

Στις 30 Ιουνίου 2020, πριν σχεδόν δύο χρόνια, οι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης υπέβαλαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) ερώτημα σχετικά με τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για αποκατάσταση της ζημίας που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενέργειες της Novartis.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, συνέρχεται σε Ολομέλεια το ΝΣΚ και εκδίδει την 2485/2020 απόφαση (κλικ εδώ) με την οποία εισηγείται 10 ενέργειες, με πρώτη εξ αυτών την  άσκηση αγωγής κατά της Novartis. Άλλη ενέργεια που υποδεικνύει το ΝΣΚ είναι ο αποκλεισμός της φαρμακευτικής εταιρείας από συμβάσεις με το Δημόσιο. Ως τελευταία ενέργεια το ΝΣΚ εισηγείται την πρόσκληση της εταιρείας για εξωδικαστική λύση.

Επί ενάμισι χρόνο κανένα από τα τρία υπουργεία δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια, παρά τις κορώνες που εκτόξευαν οι υπουργοί και το Μέγαρο Μαξίμου κατά του Παπαγγελόπουλου, της Τουλουπάκη και των δημοσιογράφων Παπαδάκου και Βαξεβάνη.

Αίφνης στις 10 Μαϊου 2022 ο κ. Πλεύρης αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση σύστασης Επιτροπής Διαπραγμάτευσης προκειμένου «να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη και τη διεξαγωγή διαλόγου με τη NOVARTIS Α.Ε.Β.Ε., με σκοπό την επίτευξη εξωδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς με την εν λόγω εταιρεία» (κλικ εδώ).

Αρχίζουν αντιδράσεις και η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως θα βρεθεί πολιτικά έκθετη εάν μόνη ενέργειά της είναι η εξωδικαστική- συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και ο κ. Πλεύρης ανακοινώνει πως θα δώσει εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης.

Έκτακτα! Ενάμισι χρόνο μετά την οδηγία του ΝΣΚ κι ενώ η κυβέρνηση δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια, ανακοινώνουν ότι ΘΑ εγείρουν αγωγή (που μπορεί να πάρει και ένα χρόνο μέχρι να εγερθεί) και συστήνουν μια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης, ως γνήσιος δικολάβος, για την καθυστέρηση που υπήρξε εκ μέρους της κυβέρνησής του εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ (!), κάνοντας πως δε θυμάται πως ο ίδιος ήταν δικηγόρος και άτυπος σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας του Άδωνη Γεωργιάδη, συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά σε δίκη που αφορούσε τη Novartis και συνομιλητής των Κωνσταντίνου Φρουζή και Νίκου Μανιαδάκη.

Τότε που το γήπεδο βρίσκονταν στην άκρη του χωριού δίπλα στο νεκροταφείο, όποιος ήθελε να καθυστερήσει το ματς κλωτσούσε δυνατά τη μπάλα, ώστε να φτάσει στα μνήματα.

Έτσι τώρα κι ο Θάνος Πλεύρης. Πετάει τη μπάλα στα μνήματα..