Θάνος Πλεύρης στη Βουλή: Από 20 έως 40 ευρώ η αμοιβή per capita ετησίως για τους προσωπικούς γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ

Τοποθετούμενος σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την αμοιβή που θα δοθεί στους προσωπικούς γιατρούς, ανέφερε ότι αυτή θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ.

Αν και ο δρόμος από τις δηλώσεις μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ είναι πολλές φορές στρωμένος με αγκάθια, εντούτοις κρατάμε τη δέσμευση του υπουργού και αναμένουμε την υλοποίησή της.

Παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής:

«Δεύτερον, γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Πηγαίνουμε στο μοντέλο το οποίο είναι μοντέλο κατ΄ άτομο.  Θα παίρνεις χρήματα για το κάθε άτομο που εγγράφεις και θα έχεις συγκεκριμένες  υποχρεώσεις που θα βγουν από τις υπουργικές αποφάσεις και από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, το καθηκοντολόγιο.

Και ναι, το είπα ότι μιλάμε για υπερδιπλασιασμό των χρημάτων τα οποία παίρνουν. Και θα γίνουν οι ακριβείς διαπραγματεύσεις αλλά μιλάμε για ένα πλαίσιο τιμών κατ΄ άτομο το οποίο θα αφορά αναλόγως στοιχεία ηλικίας, επιδημιολογικής κατάστασης γιατί έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά από 20  έως 40 ευρώ.

Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος.  Θα υπάρχουν ενδιάμεσα.

Μεσοσταθμικά λοιπόν εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα».