Θάνος Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: «Έχει καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων στην Αττική»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για τον προσωπικό γιατρό και, την Κυριακή (18/09), παραδέχθηκε ότι υπάρχει δυσκολία εύρεσης ιατρού στην Αθήνα, καθώς «έχει καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων», ενώ προανήγγειλε πως καταργείται το πρόστιμο της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε αρχικά για τον προσωπικό γιατρό: «Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Την εβδομάδα που μας έρχεται, πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν και αυτοί στον προσωπικό γιατρό».

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από την 1η Οκτωβρίου. Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «ακόμα υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς έχει καλυφθεί μόνο το 50% των θέσεων, ενώ υπάρχουν και κενές θέσεις σε μερικά σημεία νησιών».

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές. Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία».