Θαυμάστε τους!

p>                        ΑΡΣΙ

                                             Θαυμάστε τους!

Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να θεωρεί ότι δικαιούται να αποσαθρώσει και να καταστήσει μή προσβάσιμο για το λαό το δημόσιο  σύστημα υγείας της χώρας, μπορεί να θεωρεί ακατανόητα τα προβλήματα και αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, μπορεί να θεωρεί «βρεγμένες κότες» του βουλευτές του κόμματός του που ψελλίζουν τη δυσφορία τους για όσα ψηφίζουν, συνεργάζεται όμως άψογα με το καθηγητικό κατεστημένο των ιατρικών σχολών της χώρας… (κλικ εδώ). Οι τελευταίοι, σπεύδουν σαν άλλοι μαυραγορίτες (=άτομα που σε περίοδο κατοχής προσεταιρίζονται την εξουσία προκειμένου να έχουν ίδιο όφελος) να θέσουν τα «θεσμικά» τους αιτήματα, με πρώτο και κύριο τα …ιδιωτικά τους ιατρεία!

Ακολουθεί (σημείο 2) η γνωστή και μη εξαιρετέα χρόνια επιθυμία τους να ελέγχουν και να καταστέλλουν τους γιατρούς ΕΣΥ στα νοσοκομεία όπου συνυπάρχουν και όπου οι δεύτεροι «βγάζουν τη δουλειά», και όσον αφορά την περίθαλψη των ασθενών αλλά και (συνήθως) όσον αφορά τη διδασκαλία των φοιτητών και ειδικευόμενων, αφού οι κ.κ. πανεπιστημιακοί  είναι απασχολημένοι με το …παγκάρι αλλά και την προώθηση των υιών, ανεψιών, συζύγων, κλπ στην ιεραρχία ώστε να μένει η επιχείρηση στην οικογένεια… Μια επιθυμία που γίνεται ήδη πραγματικότητα με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο υπουργός μας.

Και φυσικά, στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται (σημείο 4 και 5) η προσπάθεια αποκλεισμού και καθήλωσης όσων νέων επιστημόνων δεν ανήκουν στο κλαμπ των σφουγγοκωλάριων: οι εξετάσεις πριν την ειδικότητα.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των «λειτουργών» αυτών (του Μαμωνά και όχι του Ιπποκράτη) να επωφεληθούν από την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας να αναζητήσουν συμμάχους στην προσπάθειά τους να εκποιήσουν τη χώρα και το σύστημα υγείας της.

Θυμίζουμε όμως ότι

1. Η κατ’ εξοχήν εκπαίδευση των νέων γιατρών γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία από τους γιατρούς ΕΣΥ (και μάλιστα χωρίς υλικά ανταλλάγματα – εκπαιδευτικό επίδομα).

2. Στα ίδια δημόσια νοσοκομεία προσφεύγουν την ώρα της ανάγκης τους οι πολίτες και εξυπηρετούνται με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στα θεσμικά τους αιτήματα έχουν κυρίαρχο το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση την ώρα της ανάγκης.

Καλούμε τους πανεπιστημιακούς γιατρούς που σέβονται τον εαυτό τους, τους ασθενείς τους και τους νέους συναδέλφους, να διαφοροποιηθούν από τις αντιλήψεις που διατυπώνονται στο παραπάνω έγγραφο όσο είναι καιρός. Να διαφοροποιηθούν από τις αντιλήψεις που θυμίζουν πλιάτσικο: «ας επωφεληθούμε όσο καλύτερα μπορούμε την ώρα της κατάρρευσης», και να συνταχθούν, όπως και το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, με την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων της χώρας που χειμάζονται σήμερα από την μεγαλύτερη επίθεση που έγινε ποτέ στην δυνατότητά τους να επιβιώσουν και στη δυνατότητα των παιδιών τους να έχουν ένα αξιοπρεπές και δημιουργικό μέλλον.

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ! (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαυραγορίτες)

 

ΑΡΣΙ