Θεοκλής Ζαούτης / Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Διαφωνούσε με κυβερνητικούς χειρισμούς

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοκλής Ζαούτης διαφωνούσε με τους χειρισμούς του υπουργείου, όπως και με παρεμβάσεις στον ΕΟΔΥ, οι οποίες έγιναν εν άγνοια του. Η περιθωριοποίησή του και από το Συντονιστικό στη Θεσσαλία φαίνεται ότι τον δυσαρέστησε περαιτέρω και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κυβερνητικές πηγές με διαρροή τους στο ΑΠΕ ΜΠΕ,  εμμέσως πλην σαφέστατα, επιβεβαιώνουν τη δυσαρέσκεια Ζαούτη και αναφέρουν ότι η αντικατάστασή του είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού.

Μάλιστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την περιθωριοποίησή του καθώς δεν συμμετέχει στο Συντονιστικό Κέντρο για τους πλημμυροπαθείς που έχει στηθεί στα Φάρσαλα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προϊστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα».