Θεσσαλονίκη – Επίσχεση εργασίας γιατρών στο “Ιπποκράτειο”- Κινητοποιήσεις στο νοσοκομεία

p> 

 

    Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από σήμερα οι γιατροί του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για τις εφημερίες του 2009.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιατρών του “Ιπποκρατείου”, Γιάννης Κούτρας, λόγω της επίσχεσης δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και έχουν αναβληθεί οι προγραμματισμένες εξετάσεις στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

    Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «¶γιος Δημήτριος» πραγματοποίησαν τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, την ένταξη στα βαρέα/ανθυγιεινά και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας.

    Εξάλλου, αποχή από την εργασία τους (οι συγκεκριμένες ώρες δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα) στα εξωτερικά ιατρεία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” τη Μεγάλη Τετάρτη και 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη, με αιτήματα “την άμεση έγκριση της τροποποίησης του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, την προκήρυξη θέσεων εργασίας, ανθρώπινα ωράρια και ασφαλείς αναλογίες προσωπικού προς νοσηλευόμενους”.