Θεσσαλονίκη: Καταφύγιο για 20 παιδιά

Περισσότερα από 20 παιδιά θα βρουν καταφύγιο στο 9ο, κατά σειρά, σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, που θα εγκαινιάσει μεθαύριο, 16 Ιουλίου, στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εκτός από το σπίτι, θα εγκαινιαστούν και οι νέες κινητές ιατρικές μονάδες για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών.

Το οίκημα, που θα στεγάσει το σπίτι, παραχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ειδικότερα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ενώ ο χώρος διαμορφώθηκε αποκλειστικά με τη συμμετοχή και συνδρομή πολλών εταιρειών και ιδιωτών. Το σπίτι στελεχώνεται με εξειδικευμένους επιστήμονες (παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), προκειμένου να καλύπτονται αποτελεσματικά οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών.

Όπως βέβαια τονίζουν ειδικοί, η λειτουργία του νέου αυτού σπιτιού αδυνατεί να καλύψει τον τεράστιο αριθμό παιδιών, που καθημερινά οι εισαγγελικές αρχές και άλλοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, κρίνουν ότι πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από το φυσικό οικογενειακό περιβάλλον.