Θεσσαλονίκη: Νοσοκομειακοί γιατροί απέκλεισαν την πύλη του Ιπποκρατείου-Ακυρώνονται 1.200 προγραμματισμένα ραντεβού κάθε μέρα

    Συμβολικό αποκλεισμό της βόρειας πύλης του Ιπποκρατείου και στη συνέχεια της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Χρίστος Παπαστεργίου ανέφερε ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, ακυρώνονται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη 1.000-1.200 προγραμματισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, αλλά όχι επείγουσες εξετάσεις. Παράλληλα τόνισε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Ιατρών Εντατικής Ιατρικής κάθε χρόνο σημειώνονται 2.200 θάνατοι λόγω των κλειστών κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας παίδων. «Υπάρχουν μόνο 8 κλίνες εντατικής θεραπείας παίδων από τη Λάρισα μέχρι τον Έβρο. Δεκάδες χιλιάδες ταλαιπωρούνται στα επείγοντα περιμένοντας ώρες για να εξεταστούν, εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν μήνες για να εξεταστούν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όλοι οι Έλληνες που ταλαιπωρούνται λόγω έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» πρόσθεσε ο κ Παπαστεργίου τονίζοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες εργασίας των γιατρών είναι απάνθρωπες, οι υποδομές των νοσοκομείων απαρχαιωμένες και ότι οι ελλείψεις προσωπικού που ξεπερνάνε το 20-25% ανάλογα με την περίπτωση.