Θεσσαλονίκη – Νοσοκομείο Παπανικολάου / Ένας νεκρός και 5 τραυματίες – Υπό έλεγχο η φωτιά στην κλινική Covid

 

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες με εγκαύματα είναι ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στις 8:40  στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά, που πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις,  εκδηλώθηκε στη Β’ Πνευμονολογική κλινική όπου βρίσκεται η μονάδα covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με τον διευθυντή του τμήματος να αναφέρει ότι πιθανότατα την έβαλε ασθενής με κορωνοϊό.

Μάλιστα, πληροφορίες της ert ανέφεραν ότι ο ασθενής με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά στην προσπάθειά του να ανάψει ένα τσιγάρο.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο Διαμαντής Χλωρός, διευθυντής της κλινικής Covid που ήταν εγκλωβισμένος στο γραφείο του μίλησε στο OPEN και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που ζουν υγειονομικό προσωπικό και βαριά ασθενείς από κορωνοίό.

Όπως είπε η κλινική είναι γεμάτη πυκνό καπνό και παραμένουν στο φλεγόμενο κτίριο οι βαριά ασθενείς με κορωνοϊό καθώς επίσης γιατροί και νοσηλευτές. Όσοι ασθενείς μπορούσαν να μεταφερθούν βρίσκονται έξω από το κτίριο και τους χορηγείται οξυγόνο.