Θεσσαλονίκη – Πρόβλημα στην πρωινή λειτουργία αναμένεται να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών

    Πρόβλημα στην πρωινή λειτουργία του αναμένεται να αντιμετωπίσει, την ερχόμενη εβδομάδα, το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», καθώς οι γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2009 και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2010. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν την προσεχή εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς δεν θα έχουν εφημερεύοντες γιατρούς.

    Εξάλλου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) χαρακτηρίζει επικίνδυνη και παράνομη την περικοπή κατά 25% του προγράμματος εφημεριών στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” από τον διοικητή του νοσοκομείου, Ματθαίου Τσούγκα. Για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς, οι γιατροί του «Άγιος Δημήτριος» εφημέρευσαν την περασμένη Κυριακή σε πλήρη σύνθεση και όχι σύμφωνα με το περικομμένο πρόγραμμα εφημεριών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσούγκας υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου για τη ζωή των ασθενών από την περικοπή του προγράμματος εφημεριών και, μάλιστα, τονίζει ότι έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Υγείας, από το οποίο περιμένει απάντηση.

    «Ας αναλάβει το Επιστημονικό Συμβούλιο να βγάλει το πρόγραμμα των εφημεριών. Εγώ, πάντως, δεν το εγκρίνω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσούγκας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα για την εφημερία της περασμένης Κυριακής το έβγαλε με την προφορική συναίνεση των διευθυντών των παθολογικών κλινικών.

    Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρίστος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χαρακτήρισε ανεφάρμοστο και επικίνδυνο το πρόγραμμα εφημεριών που έβγαλε ο κ.Τσούγκας και τόνισε ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν να εφημερεύουν, σύμφωνα με το παλιό πρόγραμμα εφημεριών, μέχρι να συμπληρώσουν τις 4 εφημερίες που τούς αναλογούν κάθε μήνα.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, καλύπτει τις κινητοποιήσεις των γιατρών.