Θεσσαλονίκη: «Βολές» του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κατά Λοβέρδου. Συνέντευξη τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Δικαίωμα στην Υγεία

p>Νέες «βολές» κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, σε συνέντευξη τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Δικαίωμα στην Υγεία.

«Αυτός ο άνθρωπος, εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων με θρησκευτική, προτεσταντική ευλάβεια, μπορώ να πω, διέλυσε ολοσχερώς το σύστημα Υγείας» υποστήριξε ο κ. Βαρνάβας και τον κάλεσε να πάψει να γίνεται «τιμητής» και «να εγκαλεί τους πάντες».

Ο κ. Βαρνάβας χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση στο σύστημα δημόσιας υγείας, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, με άμεσες επιπτώσεις στις ευπαθέστερες ομάδες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί, κ.α.). Ανέφερε ότι συζήτησε σχετικά με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας και ότι "ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες, κάποια μέτρα σωτηρίας, όχι ωστόσο μακροπρόθεσμα, τα οποία άλλωστε δεν μπορούμε να ζητήσουμε από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση".

Στην ιδρυτική πράξη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Δικαίωμα στην Υγεία» στις 12 και 13 Μαΐου, στο Παρίσι, με συμμετοχή φορέων της υγείας, συνδικαλιστών και συλλογικοτήτων και με στόχους την προώθηση πολιτικών υποστήριξης ποιοτικής υγείας, χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς για όλους ανεξαιρέτως, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Αλέξης Μπένος, προαναγγέλλοντας πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης από τον Οκτώβριο.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική από τα πάνω, που καταργεί την ουσία του ανθρώπου, το ευ ζειν», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, Νίκη Γιάνναρη.