Θωρακίζονται τα νοσοκομεία

Σε 82 νοσοκομεία της χώρας εμβολιάστηκαν συνολικά 1.912 άνθρωποι, γιατροί, νοσηλευτές και χρονίως πάσχοντες, κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού, όπως είχε οριστεί η περασμένη Δευτέρα.

 Από σήμερα το εμβόλιο σε όλους Χθες, ένας 42χρονος που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη έχασε τη ζωή λόγω βαριάς πνευμονίας, ενώ μια 67χρονη μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας, έναντι της πανδημίας γρίπης Η1Ν1, στα 161 εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της χώρας (κρατικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, ιδιωτικών με περισσότερες από 150 κλίνες), άρχισε ο εμβολιασμός του προσωπικού Υγείας, ενώ ο αριθμός των εμβολιασθέντων φαίνεται ότι θεωρείται ικανοποιητικός από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, λόγω και του γενικότερου αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Σημειώνεται ότι σε πολλά νοσοκομεία θα ξεκινήσει σήμερα ο εμβολιασμός.

Συνεχίζεται, επίσης, το κλείσιμο σχολείων και σχολικών τμημάτων, καθώς χθες, μόνο στη Νομαρχία Αττικής, δόθηκε εντολή να κλείσουν 99 σχολεία και τμήματα για επτά μέρες: 63 τμήματα Δημοτικών σχολείων, 25 τμήματα Γυμνασίων, έξι Λυκείων και πέντε Νηπιαγωγεία.

Κρούσματα νέας γρίπης καταγράφηκαν χθες σε 4 μαθητές του 4ου Δημοτικού Ναυπλίου και με απόφαση των αρμόδιων φορέων το σχολείο έκλεισε για μία εβδομάδα, ενώ σημειώνεται πως τα παιδιά εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Προληπτική παύση λειτουργίας τμημάτων και τάξεων αποφασίστηκε και για 6 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στη Νίκαια και στον Πειραιά.

Ο 42χρονος που απεβίωσε λόγω βαριάς πνευμονίας είχε υποκείμενο νόσημα (ανοσοκαταστολή), ενώ ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ πνευμονίας.

Επίσης, η 67χρονη που μεταφέρθηκε στην Εντατική, έπασχε από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση, ενώ λόγω επιδείνωσης της κατάστασή της διασωληνώθηκε. Πέραν του καρδιολογικού προβλήματός της η ασθενής κατά τον εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε θετική στον ιό νέας γρίπης Α/Η1Ν1v, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου.