Θρασύτατη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: περικόπτει τα κονδύλια εφημεριών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες

Η κυρία Γκάγκα είναι αναλώσιμη για το Μέγαρο Μαξίμου. Όταν ενώπιον του ηγεμόνα Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να ψελλίσει άποψη, εκείνος εκνευρίζεται και υψώνει τη φωνή του, ώστε να την αναγκάσει να σιωπήσει. Ταυτόχρονα της αναθέτουν να διεκπεραιώνει κάθε απόφαση που θα προκαλούσε κόστος σε επαγγελματίες πολιτικούς, όπως η περικοπή εφημεριών εν μέσω πανδημίας.

Κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού περιέκοψαν δραματικά τα κονδύλια για την υγεία και ανέθεσαν στην κ. Γκάγκα να αποτυπώσει αυτήν την περικοπή στις δαπάνες των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ.

Η υπάκουη αναπληρώτρια υπουργός ενέκρινε λοιπόν δαπάνες εφημεριών μικρότερες από τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους, ενώ μαίνεται η πανδημία και (υποτίθεται) πως θα γίνουν προσλήψεις γιατρών ή θα επιστρατευτούν ιδιώτες να εφημερεύσουν στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα:

♦ Το κονδύλιο εφημεριών για το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων για το προηγούμενο έτος ανέρχονταν στα 221 εκατ. ευρώ. Τον Οκτώβριο δόθηκε επιπλέον ενίσχυση 2,5 εκατ. ευρώ και έτσι το κονδύλιο διαμορφώθηκε τελικά στα 223,5 εκατ. ευρώ.

Το φετινό κονδύλιο ανέρχεται στα 220.750.000€.

Είναι δηλαδή μειωμένο σε σχέση με το περσινό κατά 2.730.000€ !

♦ Ομοίως, μειωμένο κατά 2.450.000 είναι το κονδύλιο εφημεριών για τους γιατρούς της ΠΦΥ, σε σχέση με το συνολικό κονδύλιο που δαπανήθηκε κατά το προηγούμενο έτος.

 

Η κυρία Γκάγκα ίσως χρειαστεί ταχύρρυθμα φροντιστήρια από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε κάθε φορά που επισκέπτεται εφεξής Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας να εφευρίσκει δικαιολογίες απέναντι στους συναδέλφους της που θα την αποδοκιμάζουν για τις απλήρωτες εφημερίες τους.

Για παράδειγμα, εάν η κ. Γκάγκα εμπεδώσει καλά τα μαθήματα του Αδώνιδος, θα μπορεί να ισχυρίζεται πως αν συνεχίζονταν αυτή η σπατάλη εφημεριών μπορεί να μπαίναμε ξανά στα μνημόνια!!