Θύελλα για την αυθαιρεσία Κακλαμάνη

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της “Α”, σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης προωθεί την είσοδο των ιδιωτικών κλινικών “Μητέρα”, “Υγεία” και “Λητώ” στα δημοτικά ιατρεία της πόλης, με πρόσχημα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και δωρεάν προσφορά Παπ – τεστ και μαστογραφιών.

Ο Νικ. Κακλαμάνης δεν είχε καν την ευαισθησία να “περάσει” την… πρωτοβουλία του από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης!

Ήδη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβ. Ράπτη δήλωσε χθες στην “Α” ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει ή να αποστείλει μήνυμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν αύριο τα Δ.Σ. των τριών ιδιωτικών κλινικών για το θέμα, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε επιβεβαίωσε την οποιαδήποτε συμμετοχή της στην εκδήλωση.

Το δυστύχημα είναι ότι η έτερη προσκεκλημένη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Α. Διαμαντοπούλου, προτίθεται να συμμετάσχει στην αυριανή εκδήλωση, χωρίς να νοιάζεται εάν το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων αγνοεί το θέμα ή εάν οι τρεις κλινικές ανήκουν στον ίδιο ιδιωτικό όμιλο, την “Marfin”, που σχεδιάζει να αλώσει το νοσοκομείο της Βούλας “Ασκληπιείο”…

Το θέμα της καραμπινάτης ενίσχυσης και διαφήμισης των τριών ιδιωτικών κλινικών του ομίλου “Marfin” από τον Νικ. Κακλαμάνη, με όχημα μάλιστα τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας, αλλά και το θέμα του απροκάλυπτου παραγκωνισμού του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να τεθούν με οξύτητα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας από τον επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Αλ. Τσίπρα, ενώ έντονη ενόχληση επικρατεί και στα επιτελεία του Κ. Σκανδαλίδη. Β.Β.