Τι απαντά στον “Ιπποκράτη” και στον Κ. Πετρόπουλο ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μάρκου

“Θεωρώ ανάξιους ακόμα και σχολιασμού τους ψευδείς ισχυρισμούς του”

Απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο «Ιπποκράτης» και υπογράφει ο πρόεδρος του Κώστας Πετρόπουλος, ο Γιατρός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα υπέστην μια πρωτοφανή, αντιδεοντολογική, προεκλογικά επίθεση από τον επί 30 και πλέον συναπτά έτη αργόμισθο συνδικαλιστή Κώστα Πετρόπουλο που συνιστά μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να συκοφαντηθεί το έργο του ΣΥΡΙΖΑ συλλήβδην στην υγεία.
Η πρωτοφανής σε προεκλογική περίοδο και άκαιρη ουσιαστικά επίθεση στο πρόσωπό, μου αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει  ότι ο εν λόγω «εργατοπατέρας» βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία αντικυβερνητικής και αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας και υπεράσπιση των πολιτικών και των κομμάτων που οδήγησαν (και) την υγεία σε κατάρρευση την περίοδο 2010-2015.
Πρόκειται για τον ίδιο «συνδικαλιστικοπατέρα» που:
– ενώ εγείρει αξιώσεις να ομιλεί στο όνομα των εργαζομένων, κώφευε, σιωπούσε και παρίστανε ότι ασκεί το λειτούργημα του συνδικαλιστή απουσιάζοντας από τους αγώνες τους την περίοδο που η χώρα μας πέρναγε σε καθεστώς ανθρωπιστικής κρίσης.
– τύρβαζε περί άλλα και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για το πάρτι διαφθοράς στην υγεία επί κυβερνήσεων των κομμάτων στα οποία ανήκει.
– δεν άκουσε και δεν είδε το παραμικρό για το σκάνδαλο Novartis και για την εμφανή σε όλους προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας με σκοπό να δοθεί βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Θεωρώ ανάξιους ακόμα και σχολιασμού τους ψευδείς ισχυρισμούς του.

Υπήρξα σφοδρός επικριτής του τρόπου που λειτουργούσε ο συγκεκριμένος αργόμισθος εργατοπατέρας και οι όμοιοί του εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας που όφειλε να υπερασπίζεται.
Προσωπικά, ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και άμισθος πρόεδρος του Κ.Ε.Σ.Υ. είμαι υπερήφανος για την προσφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους Αχαιούς στον τομέα της Υγείας, για την αποπεράτωση και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» , την έναρξη και λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) Ζαρουχλαίικων, πρώην ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου, Ρίου και Αγυιάς και την υποστήριξή και σταθεροποίηση του καταρρέοντος δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό, την ενίσχυση σε στελεχικό δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου Καλαβρύτων, λειτουργώντας ως οι πράγματι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.
Η επίθεση του εν λόγω συνδικαλιστή αποτελεί τίτλο τιμής για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
« Απόπειρα εναντίον μου με μαχαίρι. Δεν ήμουν εκεί, χτύπαγε τον αέρα» (Διονύσης  Σαββόπουλος)

Κώστας Β. Μάρκου
Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ