Τι ενέκρινε το ΚΚΕ για το αίμα

“Μόνο την τυπική νομιμότητα των συμβάσεων με τις δύο ανάδοχες εταιρείες και όχι το ουσιαστικό περιεχόμενό τους ενέκρινε το ΚΚΕ” δηλώνει στην “Α” η εκπρόσωπος του κόμματος στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του αίματος Αθ. Τζιόκα.

Η “Α” αποδέχεται τις διευκρινίσεις της εκπροσώπου του ΚΚΕ, αλλά οφείλει να παρατηρήσει ότι η διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του αίματος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να εγκρίνει τη νομιμότητα των συμβάσεων. Ούτε ήταν αυτό το θέμα της. Τη νομιμότητα των συμβάσεων είχε ελέγξει και εγκρίνει νωρίτερα το μόνο αρμόδιο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο απέστειλε στη συνέχεια τις συμβάσεις στη διακομματική επιτροπή προκειμένου να εγκριθούν ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενό τους.

Η ίδια η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που εξεδόθη αμέσως μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, εξηγούσε ότι “οι συμβάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα παρόντα μέλη της διακομματικής”. Από εκείνη τη συνεδρίαση απουσίαζε μόνον η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Σαγκανά.

Β.Β.