Τι ισχύει από τη Δευτέρα για την πρόσβαση εμβολιασμένων και μη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα ανακοίνωσε πως από την επόμενη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, ούτε με επίδειξη τεστ – «Σκόντο» για τις εκκλησίες, όπου οι πιστοί θα μπαίνουν με αρνητικό rapid test.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμα:

– Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες  από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

– Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

–  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Κατέληξε, δε, στο διάγγελμά του λέγοντας πως «ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.», επχειρώντας να παρουσιάσει ως άμεση απόκριση την καθυστέρηση επιστράτευσης του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, είπε ότι «αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας – Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την απάντησή του στο διάγγελμα Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι πολίτες βιώνουν την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας – Την απομάκρυνση του Θ. Πλεύρη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που λίγους μήνες πριν είχε δηλώσει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν»