Τι συμβαίνει με τις προσωποπαγείς θέσεις ειδικευομένων

p>

Παίζεται τον τελευταίο καιρό ένα άθλιο παιχνίδι με τις αγωνίες ειδικευομένων συναδέλφων που επρόκειτο να καταλάβουν προσωποπαγείς θέσεις σε Νοσοκομεία. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο τελευταίος νόμος Λοβέρδου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία κατάργησε τη θετική διάταξη που υπήρχε σε προγενέστερο νόμο και έδινε τη δυνατότητα να τοποθετούνται ειδικευόμενοι σε προσωποπαγείς θέσεις σε αντικατάσταση ειδικευομένου που έπαιρνε μακροχρόνια άδεια (τοκετού, λοχείας, εκπαιδευτική κλπ). Ο νόμος δημοσιεύθηκε στις 2 Μαρτίου, εκκρεμούσαν όμως αρκετές θέσεις για διορισμό πριν τη δημοσίευση του νόμου, οι οποίες έχουν πλέον εμπλακεί σ΄ ένα γραφειοκρατικό παραλογισμό.Συγκεκριμένα, μετά από επανειλημμένες επαφές με το υπουργείο Υγείας πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Ο μεν υπουργός Υγείας υπέγραψε πριν τις 2 Μαρτίου τις προσωποπαγείς θέσεις που εκκρεμούσαν, όμως ο υφυπουργός Οικονομικών κωλυσιέργησε και τις υπέγραψε μετά τη δημοσίευση του νόμου. Έτσι τώρα οι θέσεις έχουν μια υπογραφή εμπρόθεσμη και μία εκπρόθεσμη!

Το Τμήμα ΝΠΔΔ του υπουργείου έστειλε ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο του ΥΥ&ΚΑ κ. Βούκαλη περί του τι πρέπει να γίνει και αναμένει τη δική του απάντηση. Μέχρι τότε τα πράγματα παραμένουν κολλημένα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ειδικευόμενους που βρίσκονται σε θέση αναμονής διορισμού σε προσωποπαγή θέση να έρθουν την Τετάρτη στις 12.30 μμ στο συλλαλητήριο ΟΕΝΓΕ-ΟΛΜΕ που θα γίνει στα Προπύλαια, ώστε να συζητήσουμε τυχόν κοινά διαβήματα που πρέπει νακάνουμε, ώστε να επιταχύνουμε την απεμπλοκή του διορισμού τους.

                                     Συναδελφικά

                               Δημήτρης Βαρνάβας

                                    Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ