Τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί στις κάλπες; Τι έδειξε έρευνα

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Στροφή προς την αριστερά φαίνεται πως κάνουν οι φαρμακοποιοί, ένας κλάδος που παραδοσιακά ήταν φίλα προσκείμενος στη δεξιά παράταξη. 

Προς το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κινούνται για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, αν τουλάχιστον λάβει κανείς υπ όψιν του τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη διαδικτυακά μέσω του μεγαλύτερου site του κλάδου το http://www.farmakopoioi.blogspot.gr/.

Ανεξάρτητα εάν η δημοσκόπηση μπορεί να αμφισβητηθεί λόγω της ηλεκτρονικής της διεξαγωγής, είναι εντυπωσιακή η στροφή του κλάδου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν η ψηφοφορία έγινε «ιντερνετικά». 

Άλλωστε μέχρι προ κρίσης και πριν οι φαρμακοποιοί δουν από …πρώτο χέρι τι σημαίνει μνημόνιο, περίπου 8 στους 10 προέρχονταν από τη δεξιά πτέρυγα. 

Τα αποτελέσματα ωστόσο της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης δείχνουν μια καθαρή στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από 5/1 έως τις 9/1. 

Επί συνόλου 620 μοναδικών ψήφων , ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει τις προτιμήσεις των φαρμακοποιών με ποσοστό 41,94%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 15,81% των ψήφων.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 12,74%, ΠΟΤΑΜΙ με 5,81%, Χρυσή Αυγή με 5,48%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,68%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 1,77%, ενώ η ΔΗΜΑΡ 1,13%. Άλλο κόμμα ψηφίζουν 7,9% ενώ αποχή από τις εκλογές δηλώνει το 2,74%.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε ακριβώς τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης.