Τηλεσκόπιο

Δύο χρόνια μετά το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει μεταστραφεί από την πεισματική άρνηση σε απρόθυμη αποδοχή προκειμένου να συζητήσει με το υπουργείο Υγείας την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας.


Παραδόξως, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δε δημοσιοποιεί τίποτα σχετικό, ούτε αποζητά τη γνώμη των συναδέλφων, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες εαν ενδιαφέρονται πραγματικά για επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας ή αποσκοπούν στην αξιοποίηση των συζητήσεων ως υπομόχλιο ανέξοδης καταγγελίας και πολιτικής εκμετάλλευσης.


Δυστυχώς διαφαίνεται πως ΔΗΠΑΚ και ΑΡΣΙ κλίνουν υπέρ της δεύτερης επιλογής. Δηλώσεις πως κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο προτίθενται να ζητήσουν «τον ουρανό με τ΄ άστρα», προδικάζουν πρόθεση να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να προβούν στις γνωστές καταγγελίες εναντίον του.. καπιταλισμού, του «μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ» και του «μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου».


Η μόνη λύση που υπάρχει στην περίπτωση που η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ επιμείνει στη διεκδίκηση του ουρανού με τ΄ άστρα είναι μία: Να τους προσφερθεί ένα τηλεσκόπιο.


Θα τους χρησιμεύσει διπλά διότι, εκτός από τ΄ άστρα, θα βλέπουν με το τηλεσκόπιο και την κλαδική συμφωνία..