Την ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ υπόσχεται η Φ. Γεννηματά

Βενιζέλος Β.
 
 

Την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από τη Μ. Μαλλιώρη αναμένουν τόσο η υφυπουργός Υγείας Φ. Γεννηματά όσο και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, προκειμένου να καταρτιστεί με τη συμμετοχή όλων ένα σχέδιο για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του ΟΚΑΝΑ.

Αυτό συμφώνησαν χθες η υφυπουργός Υγείας και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης μεταξύ των δύο μερών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η Φ. Γεννηματά δήλωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρέλαβε οικονομικό χάος και τεράστια χρέη, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε η κατάργηση του ΟΚΑΝΑ ούτε η είσοδος ιδιωτών στον χώρο.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό ζήτησαν από την υφυπουργό Υγείας να εξασφαλιστεί μέρος από τα αδιάθετα κονδύλια του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2010 προβλέπει τελικά μόλις 24,3 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού φθάνουν τα 32,5 εκατ. ευρώ και τα χρέη του προς τρίτους τα 16 εκατ. ευρώ.

Η Φ. Γεννηματά αρνήθηκε ότι τα προβλεπόμενα για το 2010 κονδύλια για τον ΟΚΑΝΑ είναι τα πλέον περιορισμένα των τελευταίων ετών και ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναμένουν την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού από την Μ. Μαλλιώρη, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια η οικονομική κατάσταση του ΟΚΑΝΑ, καθώς και οι δυνατότητες για την ενίσχυση και την ανάπτυξή του.