Την Πέμπτη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Ουσιαστικές αυξήσεις, χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ και μόνιμες εργασιακές σχέσεις είναι τα αιτήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων του δημοσίου που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το “αθώο” η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά “ύποπτο” και απειλητικό».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν «συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν:

  • ¶μεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.