Την πρόσληψη 1000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων εξαγγέλλει ο διοικητής του ΙΚΑ – Πρόβλημα οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό

   Την πρόσληψη 1000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου εξήγγειλε με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει την επαναπρόσληψη 1.000 γιατρών και οδοντιάτρων των οποίων οι συντάξεις είχαν λήξει αλλά δεν είχαν ανανεωθεί. Ωστόσο, προβλήματα στο ΙΚΑ προκαλούν και οι χρόνιες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού.

    “Περίπου 1.000 εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2010 με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων”, υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής, κ. Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι “οι ελλείψεις αυτές έχουν έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, που σήμερα καθυστερούν από 8 έως δέκα μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών και στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής”.

    “Η διοίκηση του ΙΚΑ κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού” τονίζει ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. “Εκτιμούμε ότι το 2011 το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί σε κάποιο βαθμό από την υλοποίηση 700 μετατάξεων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο”, υποστηρίζει ο διοικητής του ΙΚΑ και προσθέτει:

    “Μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 θα υλοποιηθεί εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ιδρύματος, το οποίο θα δημιουργήσει νέες λειτουργικές προϋποθέσεις, οι οποίες θα αφομοιώσουν ως ένα βαθμό τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού. Έχουμε υποβάλει στο αρμόδιο υπουργείο αίτημα υλοποίησης προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, εκτιμούμε όμως ότι δεν θα υλοποιηθεί εντός του επομένου έτους”.

    Οι κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 4.000, ενώ οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Ίδρυμα ανέρχονται στα 12 δις ευρώ και η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως.

   

    Κ. Θεοδωράκος