Site icon www.ygeianet.gr

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου απεργούμε

div>

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 
 
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών, νοοτροπιών και στρεβλώσεων της περιόδου από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Η δημιουργία πελατειακών δικτύων εκ μέρους των κομμάτων, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της εξουσίας, η διαπλοκή μεταξύ πολιτικού συστήματος και οικονομικών παραγόντων, η αδιαφάνεια στο δημόσιο βίο οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση.
Η είσοδος της χώρας στη ζώνη του ευρώ μας έδωσε τη δυνατότητα πρόσβασης σε φθηνά κεφάλαια, που, όμως, αντί να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης και προόδου, αναλώθηκαν στη διατήρηση μιας στρεβλής και φαύλης κατάστασης, ενώ παράλληλα διαλύθηκε κάθε μορφής παραγωγή.
Για όλη, λοιπόν, αυτή την κατάσταση, καθώς και για το γεγονός, ότι η χώρα οδηγήθηκε σε οικονομική κηδεμονία, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε εθνική, την ευθύνη φέρει ακέραια το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε τις τύχες της όλα αυτά τα χρόνια. 
Από την άλλη, η ευρωπαϊκή ένωση αποδείχθηκε περίτρανα, ότι στην ουσία εξελίχθηκε σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, όπου τα πλεονάσματα του βορά σε μεγάλο μέρος οφείλονται στα ελλείμματα του νότου.
Και τις συνέπειες της κρίσης που μέρα με τη μέρα γίνεται εντονότερη και βαθύτερη καλείται να πληρώσει ο απλός πολίτης, που καμία ευθύνη δε φέρει γι’ αυτή, ενώ κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει λογοδοτήσει.
Εδώ κι ενάμιση χρόνο, όλοι μας καλούμαστε να κάνουμε θυσίες, προκειμένου να σωθεί η πατρίδα και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί το πράττουμε και με το παραπάνω, έστω κι αν γνωρίζουμε, ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των κυβερνώντων να μας καταστήσουν συνένοχους και να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη.
Όμως, είναι ηλίου φαεινότερο, ειδικότερα και μετά τις συζητήσεις που γίνονται για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ότι μοναδικός στόχος είναι η διάσωση των τραπεζών και η διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών ομίλων και όχι η ευημερία των πολιτών.
Σε ότι αφορά στη χώρα μας ο στόχος είναι σαφής. Αφού, διαλυθεί η μεσαία τάξη, αφού καταργηθούν όλα τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, αφού η ανεργία   αυξηθεί σε δυσθεώρητα μεγέθη, αφού ξεπουληθεί ο εθνικός μας πλούτος, αφού το σύστημα υγείας καταστραφεί συθέμελα και παραδοθεί στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες, αφού μηδενιστεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των πολιτών για προσφυγή στη δικαιοσύνη, αφού η δημόσια δωρεάν παιδεία υποβαθμιστεί και το δημόσιο σχολείο ουσιαστικά καταργηθεί, τότε θα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες , προκειμένου να γίνουν επενδύσεις εκ μέρους του μεγάλου κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου, το οποίο για μια ακόμα φορά θα έχει εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη.
Σε αυτή τη ζοφερή προοπτική έχουμε ιερό καθήκον απέναντι στις επόμενες γενιές να αντισταθούμε απορρίπτοντας κάθε πολιτική, που μας οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
 
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου απεργούμε.
 
Όλοι μαζί, δημιουργούμε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, ενάντια στη φορολογική, εργασιακή και κοινωνική επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας, η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της τρόικας.
 
 
Οι Εκπρόσωποι των φορέων:
 
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας                                                        Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ
 
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας                                            Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας
    Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας   
 
   Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας
 
   ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας
 
   Ο.Ε.Β.Ε. Νομού Λάρισας
  
   ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας    
 
   ΕΛΜΕ Λάρισας
 
    Διδασκαλική Ομοσπονδία Λάρισας
 
    Ο.Ε.Σ. Θεσσαλίας
    
   Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Νομού Λάρισας
 
 
 
 
 
 
 
Exit mobile version