Την υπογραφή, από αύριο, των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΠΥ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς

p>"Ξεκινά από αύριο η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπάρχει δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού".

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και του αντιπροέδρου Κυριάκου Σουλιώτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε επίσης, την πρόθεση του να δοθούν θετικά κίνητρα σε όσους γιατρούς συμβάλουν στον εξοθρολογισμό των δαπανών.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, ζητά τη συγκρότηση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων και η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο.

 

Ε.Φ.