Τις κυβερνητικές δράσεις στον τομέα της Υγείας ανέλυσε ο πρωθυπουργός

Αθήνα

Τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας ανέπτυξε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ.Ανάργυροι».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, στη θέσπιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στη δημιουργία του Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στην αλλαγή του συστήματος των εφημεριών.

«Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Καραμανλή, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υγείας Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε: «Είναι αργά για τον κ. Καραμανλή και τραγικό για τη δημόσια υγεία να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός νοσοκομεία, που έπρεπε να λειτουργούν πλήρως εδώ και πέντε χρόνια.

» Νοσοκομεία τα οποία παραμένουν κλειστά στα βασικά τους τμήματα, επειδή λείπουν γιατροί, λείπουν εργαλεία, λείπει εξοπλισμός, ενώ έχουν χαθεί σχεδόν όλα τα χρήματα της ευρωπαϊκής επιχορήγησης για την αγορά του εξοπλισμού αυτού του νοσοκομείου που επισκέφθηκε.»