Τμήμα Υγείας ΣΥΝ Απαράδεκτη και προκλητική δίωξη των γιατρών του Νοσοκομείου παίδων Πεντέλης

p> ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

   

    Με αφορμή τη δίωξη 33 ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ τονίζει τα εξής:

   

    Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από τον Αύγουστο.

    Δύο μόλις μέρες μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, στην οποία ο κ.Πολύζος δήλωσε ότι θα συστήσει στον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, να σταματήσει να απειλεί τους γιατρούς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου άσκησε αγωγή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των γιατρών.

    Ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια της Διοίκησης του νοσοκομείου, να σέρνει τους γιατρούς στα δικαστήρια, αντί να προσπαθεί να δώσει λύση, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα, όπως έχει υποχρέωση.

    Η Υπουργός Υγείας και ο Γ.Γ. του Υπουργείου οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παύση της δίωξης και, κυρίως, να ικανοποιήσουν το αίτημα των γιατρών.

    Σε αντίθετη περίπτωση, το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου κινήθηκε με προτροπή ή έστω με ανοχή του Υπουργείου, κάθε άλλο παρά αυθαίρετο είναι.

   

    ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ 11/12/2009