Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ / Απάνθρωπη η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού για τη διαλογή ασθενών

Με νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας εμφορούμενοι από αλαζονεία δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού» αναφέρει η αιχμηρή ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή κ. Σπ. Πνευματικού αποτελούν όνειδος για την ιατρική, τον ουμανισμό και τα ανθρωπιστικά συστήματα υγείας».

Σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «η περίπτωση Πνευματικού δεν είναι μεμονωμένη. Είναι στο πνεύμα της δήλωσης Πέτσα ”όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», της δήλωσης Σκέρτσου ότι «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας”, της δήλωσης Γεραπετρίτη ”αν είχαμε φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια”.

Εμπνέονται όλοι τους από την άποψη του κ. Μητσοτάκη  ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα», κι ας υπήρχε σχετική μελέτη».

Παράλληλα, τονίζει ότι «αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Είναι το ΕΣΥ του Πνευματικού, που μετράει την κάθε ανθρώπινη ζωή με το κόστος. Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή στο ΕΣΥ Μητσοτάκη-Πνευματικού; Προφανώς όσο τους επιτρέπουν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους. Αν έχεις να πληρώσεις θα ζήσεις, αλλιώς «θα τραβήξουν μια γραμμή για να τελειώνουν τα πράγματα», όπως ευθαρσώς δηλώνουν»

Τέλος, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός όμως, καλείται να επιλέξει τι θέλει. Το ΕΣΥ της Νέας Δημοκρατίας, όπου κριτήριο για να ζήσεις ή να πεθάνεις θα είναι το κόστος; Το ΕΣΥ του Μητσοτάκη που θα είναι νεοφιλελεύθερο, ιδιωτικοποιημένο, με κριτήριο το κόστος και το κέρδος; Με καρότσες και ράντσα για τους πολλούς, με εργασιακές συνθήκες γαλέρας για τους υγειονομικούς, και υγεία για τους λίγους;

Ή το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έχει στόχο την πλήρη καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων, με σεβασμό στον υγειονομικό και φροντίδα για τον ασθενή. Με αξιοπρέπεια, ποιότητα και ισοτιμία. Με δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Με ανάπτυξη νέων σύγχρονων δομών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Νεοφιλελεύθερη δυστοπία οι δηλώσεις Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς. Με νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας εμφορούμενοι από αλαζονεία δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.

Οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή κ. Σπ. Πνευματικού αποτελούν όνειδος για την ιατρική, τον ουμανισμό και τα ανθρωπιστικά συστήματα υγείας.

Η περίπτωση Πνευματικού δεν είναι μεμονωμένη. Είναι στο πνεύμα της δήλωσης Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», της δήλωσης Σκέρτσου «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», της δήλωσης Γεραπετρίτη «αν είχαμε φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια».

Εμπνέονται όλοι τους από την άποψη του κ. Μητσοτάκη  ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα», κι ας υπήρχε σχετική μελέτη.

Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Είναι το ΕΣΥ του Πνευματικού, που μετράει την κάθε ανθρώπινη ζωή με το κόστος. Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή στο ΕΣΥ Μητσοτάκη-Πνευματικού; Προφανώς όσο τους επιτρέπουν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους. Αν έχεις να πληρώσεις θα ζήσεις, αλλιώς «θα τραβήξουν μια γραμμή για να τελειώνουν τα πράγματα», όπως ευθαρσώς δηλώνουν. Αν χρειάζεσαι νοσοκομείο θα πηγαίνεις στην καρότσα αγροτικού και όχι με ασθενοφόρο. Αν είσαι σε νησί τότε  δεν θα έχεις αναισθησιολόγους, χειρουργούς, νοσοκομεία. Αν είσαι στη στεριά δεν θα σε προλαβαίνει το ασθενοφόρο, γιατί επειδή κοστίζουν θα είναι λίγα. Αν είσαι στην Αθήνα θα περιμένεις ουρές στα επείγοντα, ελπίζοντας να καταλήξεις σε ράντζο. Αν χρειάζεσαι χειρουργείο θα περιμένεις τις λίστες Πλεύρη- Γκάγκα, που έχουν εκτιναχθεί σε ένα δυο χρόνια αναμονή, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.

Προφανώς, η περίπτωση Πνευματικού πρέπει να απασχολήσει τα συλλογικά όργανα γιατρών και ασθενών. Συμφωνούν με την απάνθρωπη δήλωση του; Την επικροτούν ή την καταδικάζουν; Θα τραβιέται μια γραμμή στην ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το κόστος; Ο ελληνικός λαός όμως, καλείται να επιλέξει τι θέλει. Το ΕΣΥ της Νέας Δημοκρατίας, όπου κριτήριο για να ζήσεις ή να πεθάνεις θα είναι το κόστος; Το ΕΣΥ του Μητσοτάκη που θα είναι νεοφιλελεύθερο, ιδιωτικοποιημένο, με κριτήριο το κόστος και το κέρδος; Με καρότσες και ράντσα για τους πολλούς, με εργασιακές συνθήκες γαλέρας για τους υγειονομικούς, και υγεία για τους λίγους;

Ή το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έχει στόχο την πλήρη καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων, με σεβασμό στον υγειονομικό και φροντίδα για τον ασθενή. Με αξιοπρέπεια, ποιότητα και ισοτιμία. Με δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Με ανάπτυξη νέων σύγχρονων δομών. Με ειδική μέριμνα για τα νησιά. Με εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Με πραγματική αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών. Με μισθολογικές αυξήσεις και επιστημονική αναβάθμιση για τους εργαζόμενους. Με παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως η επιστήμη και ο ανθρωπισμός επιτάσσει.

Στις 25 Ιούνη καλούμαστε να επιλέξουμε και στην υγεία. 

Θέλουμε τον κρατικοδίαιτο νεοφιλελεύθερο βαλκανικό καπιταλισμό της Νέας Δημοκρατίας, ή την ανάπτυξη ενός δημοκρατικού ποιοτικού δημοσίου δωρεάν συστήματος υγείας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε.