Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με μια πρωτοφανή κενότητα περιεχομένου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία

Την έλλειψη αναφοράς στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε συγκεκριμένο ποσοστό χρηματοδότησης, σε χρονοδιάγραμμα νέων προσλήψεων αλλά και για το νέο μισθολόγιο στο ΕΣΥ επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολοκληρώθηκαν, με μια πρωτοφανή κενότητα περιεχομένου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία τονίζε σε ανακοίνωση του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο νεόφερτος Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Παράλληλα όπως επισημαίνουν δεν είπαν λέξη για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα νέων προσλήψεων, ούτε καν δεσμεύτηκαν για κάλυψη όλων των αποχωρήσεων. Αλλά ούτε «κανένα πλαίσιο ειδικών κινήτρων για τα νησιά δεν ανακοινώθηκε, ούτε υπήρξε καμία αναφορά για νέο ιατρικό μισθολόγιο στο ΕΣΥ, ώστε να σταματήσει το brain drain. Μόνο ο κ. Χρυσοχοΐδης ψέλλισε κάτι για τρία νοσοκομεία, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραβλέποντας ότι το ΙΣΝ έχει εδώ και μήνες αποχωρήσει από τη δωρεά, εξαπολύοντας μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις».

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτιέται στην ανακοίνωση του για την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη σε δύο εμβληματικές για την κυβέρνηση παρεμβάσεις στο ΕΣΥ: τη μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ και την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση ή ντρέπεται να τα φέρει στις προγραμματικές και ελπίζει να τα κάνει στη ζούλα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι;».

«Η κοινωνία το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση είναι ένα ΕΣΥ της μιζέριας, με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς. Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων στην υγεία μπορούν να εμποδίσουν τον κατήφορο. Εμείς θα είμαστε παρόντες!» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ολοκληρώθηκαν, με μια πρωτοφανή κενότητα περιεχομένου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο νεόφερτος Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Λέξη δεν είπαν για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα νέων προσλήψεων, ούτε καν δεσμεύτηκαν για κάλυψη όλων των αποχωρήσεων. Φυσικά κανένα πλαίσιο ειδικών κινήτρων για τα νησιά δεν ανακοινώθηκε, ούτε υπήρξε καμία αναφορά για νέο ιατρικό μισθολόγιο στο ΕΣΥ, ώστε να σταματήσει το brain drain. Μόνο ο κ. Χρυσοχοΐδης ψέλλισε κάτι για τρία νοσοκομεία, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραβλέποντας ότι το ΙΣΝ έχει εδώ και μήνες αποχωρήσει από τη δωρεά, εξαπολύοντας μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις.

Εντυπωσιακή είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη σε δύο εμβληματικές για την κυβέρνηση παρεμβάσεις στο ΕΣΥ: τη μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ και την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. Δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση ή ντρέπεται να τα φέρει στις προγραμματικές και ελπίζει να τα κάνει στη ζούλα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι;

Η κοινωνία το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση είναι ένα ΕΣΥ της μιζέριας, με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς.

Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων στην υγεία μπορούν να εμποδίσουν τον κατήφορο. Εμείς θα είμαστε παρόντες!