Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ για την παραχώρηση μέρους της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε επιχειρηματικά συμφέροντα

p>Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται απροστάτευτο να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ώρα που οι ανάγκες του Ελληνικού λαού για ολοκληρωμένο, δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας παραμένουν ανεκπλήρωτα όνειρα, την ώρα που ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί οφθαλμοφανή αναγκαιότητα, η κυβέρνηση εν κρυπτώ, αγνοώντας ακόμα και τους θεσμοθετημένους συμβούλους της Ιατρικούς Συλλόγους, που δικαίως αν και καθυστερημένα διαμαρτύρονται, προχωράει στην παραχώρηση του φιλέτου της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι φανερό πως οι δογματικές νεοφιλελεύθερες επιλογές αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την υγεία του Ελληνικού λαού αλλά και για τα συμφέροντα των λειτουργών της υγείας. Οι ψευδαισθήσεις πως τα συμφέροντα των γιατρών μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές παράδοσης όλων των δομών υγείας σε ιδιώτες είναι ανάγκη να σταματήσουν.

Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συστράτευση όλων των πολιτών και των εργαζόμενων στην υγεία για ένα μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και διεκδίκησης των απαραίτητων αλλαγών για δημόσιες, αποτελεσματικές, υψηλής ποιότητας, έγκαιρα και δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους κατοίκους της χώρας. Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές, να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία του τόπου και στον τομέα της υγείας.

Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας