ΤΜΉΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: Όταν οι υγειονομικοί λένε την αλήθεια διώκονται

Καθημερινά είναι τα περιστατικά δίωξης υγειονομικών που αντιστέκονται στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι όλα βαίνουν καλώς και αναδεικνύουν τις ανεπάρκειες των Νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Πρόσφατα διώχθηκαν πειθαρχικά και ποινικά η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. 

Το έγκλημα των συνδικαλιστών είναι ότι σε δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά στις ελλείψεις γιατρών και προσωπικού, στην ύπαρξη ράντζων, στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συγχρωτισμού θετικών και αρνητικών κρουσμάτων.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία στην διαχείριση της πανδημίας, με στόχο να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης. 

Οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης  να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών. 
Να θωρακιστεί το ΕΣΥ εν όψει του 3ου κύματος της πανδημίας με  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στηρίξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 
ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ