Το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι οι φιλότιμοι άνθρωποί του! – Τους τιμάμε και τους αγαπάμε!

Του Βασίλη Βενιζέλου

Ήταν απολύτως ειλικρινής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου, μετά το πέρας της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός», τον οποίο συνόδευσε.


Πράγματι, όπως ακριβώς ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός, το δημόσιο σύστημα Υγείας ανταποκρίθηκε στις με γεωμετρική πρόοδο διογκωμένες ανάγκες, εξαιτίας της πύρινης καταστροφής, αλλά ανταποκρίθηκε στηριζόμενο μόνον στο φιλότιμο των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων του ΕΣΥ.


Γιατροί, νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών, διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τραυματιοφορείς, ακόμη και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου κράτησαν όρθιο και αξιοπρεπές το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.


Η κατανομή των περιστατικών των εγκαυματιών υπήρξε ανισομερής, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν υπέρμετρα από το πρώτο βράδυ της καταστροφής τα νοσοκομεία της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο», ενώ μόνοι τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης περιέθαλψαν περίπου… 92 εγκαυματίες!


Το δημόσιο σύστημα Υγείας, λοιπόν, το ΕΣΥ της χώρας μας, είναι οι φιλότιμοι άνθρωποί του!


Γι’ αυτό τους τιμάμε και τους αγαπάμε!