Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον εμβολιασμό Covid-19, έφτασε και στην Ζάκυνθο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μειώθηκαν από πέντε ( δυο στο ΚΥ Πόλης, ένα στο ΚΥ Κατασταρίου, ένα στο ΚΥ Παντοκράτορα και ένα στο ΠΠΙ Βολιμών), τελικά σε δύο ( ένα στο ΚΥ Πόλης και ένα στο ΚΥ Κατασταρίου),  λόγω έλλειψης προσωπικού στις δομές της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.               

Ενώ σήμερα ανακοινώθηκε και η αναβολή της παραλαβής των 132 εμβολίων και η έναρξη εμβολιασμών για το προσωπικό του νοσοκομείου για τις 12 Ιανουαρίου. Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει ήδη παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων.              

Είναι φανερό ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ημετέρων και των παρατρεχάμενων και η μετατροπή του σοβαρού και ελπιδοφόρου εγχειρήματος των εμβολιασμών σε ρουσφετολογική διαδικασία.           
 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό μέσω του «στρίβειν» δια της ατομικής ευθύνης και του εμβολίου, που χρησιμοποιεί ως άλλοθι για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, την ώρα που οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται